‘Krankzinnige Bosz-blunder door Ajax’

Foto: ‘Krankzinnige Bosz-blunder door Ajax’

Ajax heeft er gigantisch slecht aan gedaan om Peter Bosz afgelopen zomer niet aan te stellen als nieuwe coach in Amsterdam. Dat stelt journalist Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad.

‘Gelukkig hebben ze dat bij PSV wel gedaan, met alle succes van dien’

Met PSV is Bosz inmiddels al zeker van Champions League-overwintering en staat hij na veertien zeges op rij tien punten boven achtervolger Feyenoord in de Eredivisie. “En dan te bedenken dat ze bij Ajax er heel bewust voor hebben gekozen om Bosz te laten lopen. Het blijft iets ongelooflijks. Terwijl hij beschikbaar was en zelf wel wilde. Het is krankzinnig”, stelt Mossou in de AD Voetbalpodcast.

“Dat Bosz een buitengewone trainer is, was bekend. Er werd altijd gezegd dat hij te weinig prijzen won, maar kijk naar zijn carrière over de hele lijn, de niveaus waarop hij gewerkt heeft, het voetbal dat bij de meeste van zijn clubs gespeeld werd, dan heb je wel een duidelijke eigen signatuur.”

‘PSV heeft ook gekozen om te investeren met het oog op de twee CL-plekken’

Inmiddels zal men wel spijt hebben, denkt Mossou: “Maurits Hendriks en Edwin van der Sar zullen daar ‘s nachts nog weleens van wakker worden, denk ik. Het is onwaarschijnlijk dat binnen zo’n club dat sentiment een rol speelt in plaats van dat ze er heel nuchter en professioneel naar kijken. Gelukkig hebben ze dat bij PSV wel gedaan, met alle succes van dien. Het is niet alleen Bosz, het is ook een combinatie van factoren. PSV heeft ook gekozen om te investeren met het oog op de twee Champions League-plekken. Ze hebben een vlucht naar voren genomen en daar profiteert Bosz indirect van mee.”

Met Bosz zou Ajax nog wél mee hebben gedaan om de titel dit seizoen

  • Eens
  • Oneens
1528+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie