Kraaij junior en Hiddink kritisch: “Heerlijk Guus!”

Foto: Kraaij junior en Hiddink kritisch: “Heerlijk Guus!”

Guus Hiddink en Hans Kraaij junior vinden het allebei onbegrijpelijk dat veel Nederlandse clubs ervoor kiezen om van achteruit op te bouwen. Volgens beide mannen komen veel ploegen daardoor in de problemen terecht.

Onbegrip bij Hiddnk en Kraaij junior

Het is een veelbesproken trend in het Nederlands voetbal: aanvallend spel met een opbouw vanaf de keeper. Hiddink raadt het veel teams in de Eredivisie af. “Ik word er een beetje moe van af en toe dat iedereen met die twee centrale verdedigers dicht op de keeper gaat staan. Dan komen de backs erbij en gaan ze daar lopen klooien”, stelt de oud-trainer in Goedemorgen Eredivisie op ESPN.

Volgens Hiddink is een opbouw van achteruit mooi om te zien, mits dit wordt uitgevoerd door kundige verdedigers die met hun kwaliteiten in staat zijn om de middenvelders te bereiken. “Het is ook afgekeken van de topteams. Manchester City kan dat prima. Die hebben dan wel heel snel de versnelling naar voren toe.”

Dat is echter bij de meeste Nederlandse clubs niet het geval, zo oordeelt ook Kraaij junior. “Heerlijk, Guus. Heerlijk”, zo reageert hij dan ook op het statement van zijn tafelgenoot. Hiddink en Kraaij junior stellen dat het de schuld is van de trainers. “Ik vind het zo lekker dat je dit gezegd hebt. Dus van nu af aan kunnen we alle trainers de schuld geven.”

Been gedeeltelijk eens met kritiek

Mario Been haakte in op het onderwerp door te stellen dat ploegen als PSV en Feyenoord weldegelijk over de kwaliteiten beschikken om vanuit de achterhoede voetballend de weg naar voren te vinden. Hij erkent dat mindere clubs in de Eredivisie dat niet kunnen en daardoor vaak in de problemen terechtkomen.

Hebben Kraaij junior en Hiddink gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
71+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie