“Koude kernfusie nog makkelijker”

Foto: “Koude kernfusie nog makkelijker”

Het Nederlandse voetbal is afgelopen weekend opnieuw opgeschrikt door nare beelden met supporters in de hoofdrol. Menigeen pleit voor harde maatregelen, maar volgens Frank Paauw is een voetbalwet à la Engeland geen logische oplossing.

Frank Paauw ziet Engelse voetbalwet niet als oplossing

“Nederland en Engeland zijn onvergelijkbaar”, legt de nieuwe KNVB-voorzitter uit aan Voetbal International. “De wetgeving in Engeland is anders. Wij moeten het op eigen wijze opnieuw neerzetten. Het Engelse systeem is niet zomaar te kopiëren. Kijk naar het historisch perspectief. In Engeland hadden ze een aantal hele lelijke incidenten met veel doden. Er kwamen ook schorsingen voor internationaal voetbal.”

“Dat heeft er allemaal voor gezorgd dat ze nogal stevige stappen hebben gezet in wetgeving. Ze hebben er ook heel veel geld in gestoken”, weet Paauw. “Dus daar zitten hele andere dimensies achter. Wij zijn Nederland, met een decentraal gezagsstructuur. Engeland kent helemaal geen driehoeken, met burgemeesters die meepraten. Het is makkelijk gezegd: kopieer dat systeem in Engeland even. Maar ik denk dat een koude kernfusie nog makkelijker is.”

Bonus voor goedwillende supporters

Paauw is momenteel nog politiechef van Amsterdam. Eerder opperde hij om uitsupporters te verbieden, maar daar gaat hij niet mee aan de slag. “Ik denk dat we veel meer moeten kijken naar de bestaande bonus-malusregeling. Vorige week heb ik een gesprek gevoerd met supporters. Daarin kwam ook naar voren dat het gevoel bestaat dat alleen de malus bestaat, en niet de bonus bij goed gedrag. De essentie is dat het systeem wel degelijk twee kanten op zou moeten werken.”

Gaat Nederland dit probleem snel tackelen?

  • Ja
  • Nee
47+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie