Koevermans noemt één arbiter van wie hij ‘geen fan is’

Foto: Koevermans noemt één arbiter van wie hij ‘geen fan is’

Danny Koevermans was eerder spits van onder meer AZ en PSV, tegenwoordig is hij amateurscheidsrechter. Maandagavond schoof Koevermans aan bij de bar van Veronica Offside en daar vroeg presentator Wilfred Genee aan hem wie volgens hem een slechte scheidsrechter in de Eredivisie is momenteel.

‘Ik ben geen fan van Joey Kooij’

Eerder vertelde Koevermans over zijn eigen carrière als scheids al eens, in het Algemeen Daglad: “Ik had hier veel eerder mee moeten beginnen, dan was ik misschien al hogerop gekomen. Al vind ik het nu ook hartstikke leuk hoor, hier leef ik eigenlijk wel voor. Ik hoop ooit richting de tweede of eerste klasse te gaan. En misschien zit er wel een wedstrijd in de vierde divisie in.” Daarop stelt Genee dat Koevermans ‘in de Eredivisie gewoon mee kan’. “Zeker, ik ben beter dan sommigen die er nu lopen.”

Wie van die scheidsrechters ‘kan er niets van?’ “Dat vind ik altijd zo negatief, om te zeggen dat ze er niets van kunnen.” Wesley Sneijder tipt Koevermans eerst nog dat hij ‘dat helemaal niet moet gaan zeggen’, maar na enig aandringen van Genee zwicht Koevermans toch: “Ik ben geen fan van Joey Kooij.” Niet per se omdat hij ‘voorgeprogrammeerd is’, want ‘dat zijn er wel meer’, stelt Koevermans. “Je ziet wel dat hij heel geprogrammeerd is, hij zit niet helemaal vrij in zijn vel.”

Luinge en Jol

Sneijder mist markante types als Roelof Luinge en Dick Jol. “Je kon van alles tegen hen zeggen, maar die zeiden ook van alles terug. Ik speelde zelf een keer niet best en zei tegen Luinge: ‘Roelof, wat flik je nou?’, en hij draaide zich om en zei: ‘Nee, jij speelt een lekkere wedstrijd’, dat is toch top? Dat kan vandaag de dag toch allemaal niet meer, man?”

Vind jij Kooij een goede scheids?

  • Ja
  • Nee..
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie