‘Koeman zit nu al met handen in het haar voor EK 2020’

Foto: ‘Koeman zit nu al met handen in het haar voor EK 2020’

Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal valt niet te benijden. Er doemen namelijk nogal veel vraagtekens op rond zijn internationals voor het Europees kampioenschap van 2020. Het Algemeen Dagblad komt met een overzicht.

De krant schrijft: “Er zijn de langdurige blessures bij twee spitsen. Een routinier heeft een hartprobleem. De eerste keeper zit op de wip bij zijn club en rond nog een aantal andere internationals zijn zorgen en twijfels, zowel groot als klein. Voor die geblesseerde spitsen, Memphis Depay en Donyell Malen, lijkt het EK onhaalbaar. Of op zijn minst wordt het een race tegen de klok. Daley Blind weet met zijn lopende hartonderzoeken zelfs totaal nog niet hoe 2020 wordt. Die keeper op de wip is Jasper Cillessen. Hij begon het afgelopen weekeinde op de bank bij Valencia.”

Die situatie is natuurlijk niet helemaal nieuw voor de goalie: “Als stand-in bij FC Barcelona leden zijn prestaties er niet zichtbaar onder. Maar liever heb je dat als bondscoach natuurlijk niet.” Daar houdt het nog niet mee op: “Zoals ook de actuele situatie van Matthijs de Ligt bij Juventus geen prettige is. De verdediger begon gisteravond tegen Cagliari opnieuw op de bank, zijn vaste stek sinds een aantal weken. Dat maakt al vijf spelers uit een gangbaar basisteam van Oranje die met problemen kampen.”

Maar we zijn er nog niet… “Daarnaast staan Nathan Aké en Patrick van Aanholt buitenspel met hamstringblessures, Van Aanholt voor de tweede keer kort na elkaar. Beide verdedigers startten in november in de basis tegen Estland.”

Maak jij je zorgen?

  • Ik wel
  • Ik niet
1112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie