Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman merkt grote ontwikkeling in Oranje op

Foto: Koeman merkt grote ontwikkeling in Oranje op

Ronald Koeman heeft zijn ploeg voor de camera van de NOS een groot compliment gegeven voor hoe deze tegen Canada speelde. Volgens de bondscoach is Oranje op de goede weg.

Koeman tevreden over druk zetten en spelbeeld

Het Nederlands elftal zette donderdagavond een 4-0 zege neer tegen Canada. Waar het in de eerste helft op een 0-0 stand bleef steken, lukte het na de theepauze om de tegenstander aan de kant te zetten. Koeman was na afloop tevreden over beide helften, al zag hij eveneens een stroef begin.

“We hebben heel agressief gespeeld en in fases goed druk gezet”, stelt Koeman. “Dat was aan het begin zoeken. En ik denk dat ze ons wakker maakten in de openingsfase. Maar ik vind dat we later in de eerste helft al heel goed hebben gespeeld. Je moet natuurlijk veel eerder de goal maken.”

Koeman zag dat het druk zetten naar tevredenheid gebeurde. De voorbije dagen legde de oefenmeester tijdens de trainingen veel aandacht op het element en dat bleek zin te hebben. “Het kan niet negentig minuten. Je moet wachten op de juiste momenten en dat hebben we best goed gedaan.”

Enthousiasme over Frimpong en Wijnaldum

Hij was enthousiast over Jeremie Frimpong, die een assist en doelpunt op zijn naam zette. “Ik ben heel blij voor hem, want dit zijn de wedstrijden en momenten. Zo geeft hij een geweldige voorzet op Memphis Depay bij de eerste goal. Ik kan niet meer vragen van hem.” Dat Georginio Wijnaldum een mindere wedstrijd speelde, neemt Koeman de speler persoonlijk niet geheel kwalijk. “Dat vond ik niet altijd aan hem zélf liggen.”

Zit Koeman met Oranje op de goede weg?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
172+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie