Koeman rouwt om Rijvers: “Lieve man”

Foto: Koeman rouwt om Rijvers: “Lieve man”

Voormalig Oranje-bondscoach Kees Rijvers is op 97-jarige leeftijd overleden. Ronald Koeman heeft warme herinneringen aan zijn legendarische voorganger.

Ronald en Erwin Koeman prijzen overleden oud-bondscoach

Rijvers was tussen 1981 en 1984 bondscoach van het Nederlands elftal. In het voorlaatste jaar liet hij Koeman debuteren als A-international. “Ik had het nog niet gehoord”, reageert de huidige bondscoach in het Algemeen Dagblad. “Mijn eerste gedachte is dat hij een eigengereide, maar lieve man was. Hij gaf de jeugd een kans, dat heb ik altijd gewaardeerd.”

Als Koeman iets heeft geleerd van Rijvers, dan is dat wel het menselijke aspect. “Dat zit ‘m vooral daarin. Als ik naar mezelf als coach kijk, probeer ik ook op die manier met mijn spelers om te gaan.” Erwin Koeman debuteerde zowel bij PSV als Oranje onder diens leiding. “Wat ik me van die PSV-tijd herinner, is dat hij in Knegsel woonde. Elke dinsdag was standaard een dag van bosloop en dan kwamen we langs zijn huis als wij aan het afzien waren.”

“Bij Oranje had hij echt een gedachte met het brengen van onze generatie”, vervolgt Erwin Koeman. “Je kunt achteraf toch zeggen dat hij er goed zicht op had. Veel spelers uit die groep hebben in 1988 het EK gewonnen. Wat Ronald zegt, herken ik ook. Hij was eigengereid, maar met veel kennis en kunde.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie