Koeman op de bres voor ‘volgevreten’ Oranje-internationals

Foto: Koeman op de bres voor ‘volgevreten’ Oranje-internationals

Ronald Koeman ziet dat de Oranjekoorts in Nederland is toegenomen na de overtuigende 4-0 overwinning op Canada. De bondscoach noemt dat gek om te zien, maar denkt ook dat het optreden van zijn ploeg in het SBS 6-programma Wij Houden van Oranje hier ook aan heeft bijgedragen.

Koeman uit verbazing over snel stijgende Oranjekoorts

Tegenover de NOS vertelt Koeman enigszins verbaast te zijn dat de stemming zo snel kan omslaan. “Nu hoor je ineens dat de Oranjekoorts stijgt. We spelen één wedstrijd weer wat beter en de grote criticasters lijken weer om. Dat is wel gek om te zien. “Maar ik denk dat wij vanaf het moment dat we hier samenzijn ergens naar toewerken. Je ziet dat het vertrouwen ontstaat. We hebben ook eindelijk een zo goed als fitte groep.”

Volgens Koeman ligt het ook aan bepaalde factoren dat het geloof in Oranje groter wordt. “Er komen fitte spelers binnen, spelers die prijzen hebben gewonnen. Dat helpt allemaal op weg naar een bepaald gevoel. Wij voelen zelf in ieder geval dat er iets ontstaat, maar dat moet je wel op het veld laten zien. Dus ook tegen IJsland.”

Op de persconferentie vertelde Koeman dat ook het optreden van zijn internationals op televisie heeft meegewerkt aan het kweken van goodwill onder de fans van Oranje. “Ik vond het mooi dat mensen konden zien dat dit hartstikke goede jongens zijn. Er ontstaat wel eens een vertekend beeld, van voetballers die alleen maar veel geld verdienen en die schijt hebben aan de wereld. Dat is niet terecht. Het zijn gewoon normale mensen, leuke gasten. Het is een fantastische groep om mee te werken.”

Heb jij al last van Oranjekoorts?

  • Ja, echt wel
  • Nee, nog niet
216+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie