Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Koeman hakt knoop door over Oranje-drietal’

Foto: ‘Koeman hakt knoop door over Oranje-drietal’

Bondscoach Ronald Koeman gaat naar verwachting woensdagmiddag bekendmaken wie zijn eerste doelman op het EK wordt. Donderdag speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Canada en de keuzeheer van Oranje gaf eerder al aan dat zijn eerste keus in de komende oefenduels met Canada en IJsland onder de lat staat.

Koeman gaat eerste doelman Oranje prijsgeven

Mike Verweij noemt het in De Telegraaf dan ook ‘D-Day’ voor de drie keepers van Oranje. Bart Verbruggen lijkt de beste papieren hebben voor de plek onder de lat. De doelman van Brighton Hove & Albion keepte van de laatste zes wedstrijden vijf keer.

In de ochtendkrant spreek ook oud-doelman Waterreus zijn voorkeur uit voor Verbruggen. “Ik kan me absoluut niet voorstellen dat hij niet de eerste keeper gaat zijn op het EK. Ik kan echt geen enkele reden verzinnen waarom Koeman een andere keuze zou maken.” De voormalig doelman van PSV is onder de indruk van Verbruggen. “De bondscoach heeft er natuurlijk al iets eerder over gezegd, dat hij niet te veel wil rouleren, en sindsdien is Verbruggen alleen maar beter gaan keepen. Zoals hij heeft gekeept tijdens het vriendschappelijke duel met Duitsland (2-1 verlies), dat is wat je als bondscoach wil zien.”

Duidelijkheid nodig voor Oranje-doelmannen

Tim Krul, voormalig Oranje-doelman, vindt het niet meer dan logisch dat Koeman snel duidelijkheid geeft aan de keepers. “Snelle duidelijkheid vind ik altijd belangrijk, maar nu helemaal, omdat het Nederlands elftal in mijn ogen drie nummers één heeft. Ik vind dat Verbruggen, Bijlow en Flekken elkaar bijna niets ontlopen en allemaal allround zijn.” Krul durft nog niet te zeggen of Verbruggen ook daadwerkelijk de eerste keus wordt. “Ook al gaat het om het hier en nu. Keeperstrainer Patrick Lodewijks en de bondscoach zullen de vorm van de laatste maanden meewegen, maar moeten de beste man op dit moment kiezen.”

Wie kies jij?

  • Bijlow
  • Flekken
  • Verbruggen
634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie