Koeman hakt bij Nederlands elftal pijnlijke knoop door

Foto: Koeman hakt bij Nederlands elftal pijnlijke knoop door

De medische staf van het Nederlands elftal heeft naast Stefan de Vrij ervoor gekozen om ook Quilindschy Hartman te laten vertrekken. Dat meldt de voetbalbond donderdagavond.

De Vrij en Hartman haken geblesseerd af

Hartman nam na het uitduel met sc Heerenveen naar Oranje een blessure mee. Tijdens de trainingsweek kreeg de vleugelverdediger plotseling meer last van het kwetsuur, waardoor hij apart van de groep trainde. Zeker was dat hij vrijdagavond tegen Schotland niet zou meedoen.

Koeman hoopte om volgende week dinsdag, wanneer het Nederlands elftal aantreedt tegen Schotland, wel weer te kunnen beschikken over Hartman. Achter de schermen zou echter duidelijk zijn geworden dat Hartman ook dit niet gaat redden. Daardoor mocht hij terug naar Feyenoord.

Naast Hartman kan de bondscoach ook niet beschikken over De Vrij. De centrale verdediger liep donderdag tegen een blessure aan en mocht het trainingskamp eveneens verlaten. De Vrij vliegt terug naar Internazionale, waar hem de komende maanden een kampioensfeest wacht.

Oefenwedstrijden Oranje op programma

Met het overige gedeelte van de selectie maakt Koeman zich op voor twee topwedstrijden. Waar Schotland in Nederland op bezoek komt, reist het Nederlands elftal een aantal dagen later naar Duitsland om een tweede oefenwedstrijd af te werken. Komende zomer staat daar ook het Europees kampioenschap op het programma.

Is het vertrek van Hartman een gemis voor Oranje?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
779+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie