Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman haalt uit: “Dat mag gewoon niet”

Foto: Koeman haalt uit: “Dat mag gewoon niet”

Ronald Koeman heeft vrijdagavond harde kritiek geuit aan het adres van de Oranje-internationals. Er zijn voldoende excuses te verzinnen voor de 4-0 nederlaag in Frankrijk, maar volgens de bondscoach was het optreden onacceptabel.

Grote onvrede in Parijs

Koeman verscheen na afloop teleurgesteld voor de camera van de NOS. “Als je dusdanige fouten maakt op die plekken, dan is Frankrijk veel te goed voor ons”, zo sombert de bondscoach. “Als je naar de eerste goal kijkt, daar wachten ze op. Ze hebben de bal nog niet geraakt, maar als je op twintig meter van de goal de bal verliest straffen zij dat af.”

De Oranje-bondscoach is er totaal niet over te spreken. “We hadden daar vooraf zo op gehamerd. Na zeven minuten sta je dan al met 2-0 achter en dan spelen zij de wedstrijd uit. Ze wachten dan op de momenten dat ze kunnen counteren. We maken fouten op plekken waar je dat never nooit mag doen. Na die 2-0 zijn er nog wel een paar momenten dat je misschien nog de 2-1 kunt maken, maar na 3-0 is het over.”

Onacceptabele fouten

“Fouten maken kan, maar niet op die plekken. Dat mag gewoon niet gebeuren. Punt”, aldus Koeman, die het optreden van Oranje als ‘kansloos’ typeert. “Zeker als je weet tegen wie je speelt ben je dan wel bang voor een grote uitslag. 4-0 is nog steeds vrij fors, maar het kan nog veel erger tegen zo’n ploeg. Je kunt altijd discussie hebben over keuzes die je maakt, maar volgens mij lag dit niet aan het systeem. Als je balverlies lijdt op 20 meter van het doel, dan ligt dat niet aan het systeem.”

Koeman stelt dat hij van ‘iedereen meer verwacht’ had. “Het is een teamprestatie die ondermaats is. We wisten dat dit de zwaarste wedstrijd is. Als je hier 2-1 verliest hou je toch een beter gevoel over aan zo’n wedstrijd, maar ik verwacht een goede reactie maandag tegen Gibraltar. De spelers zullen dat ook wel weten. We moeten hier niet te lang bij stilstaan, want maandag moeten we er weer staan. Ik denk dat dit alleen maar positief kan uitwerken.”

Wint Nederland met 4-0 van Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met zijn analyse?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie