‘Koeman gooit Oranje-speler uit elftal’

Foto: ‘Koeman gooit Oranje-speler uit elftal’

De basisopstelling van het Nederlands elftal staat redelijk vast, behalve een aantal posities. Die van Xavi Simons bijvoorbeeld, die ‘man in vorm’ Jeremie Frimpong achter zich heeft in de pikorde. Het talent van Paris Saint-Germain liet zich gisteren op een negatieve manier zien op de training in Wolfsburg en ‘online’ weet men genoeg.

‘Xavi Simons uit Oranje-basis na gênante training’

Tijdens de oefensessie van dinsdag stond er een ‘techniekoefening’ op het programma: de internationals van Oranje dienden steeds van dichtbij de bal door een poortje schieten en dat is natuurlijk ‘appeltje-eitje’ voor de aanvallers en technisch begaafde middenvelder. Zou je zeggen dan, want Xavi legde een betrekkelijk gênante vertoning op de mat.

Vier (!) keer achter elkaar lukte het hem niet om de bal door het poortje te krijgen en NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg oordeelde: “Dit is wel opmerkelijk. Als je niet in vorm bent, ben je ook bij apenkooien niet in vorm misschien.” Grijpt bondscoach Ronald Koeman in en zet hij Frimpong op rechtsvoor tegen Frankrijk? Het lijkt een goede mogelijkheid…

Schoolvoetbaltoernooi

Willem van Hanegem noemde het optreden van Simons tegen Polen (2-1) eerder ‘niet goed genoeg’: “En datzelfde kun je gerust zeggen van Xavi Simons, die nog steeds bij elk balcontact het hele EK lijkt te willen beslissen. Hij ligt ook voortdurend op dat veld te stampen alsof hij zwaar geblesseerd is. Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook wel dat hij veel potentie heeft. Al vind ik dat gejammer van de zogenaamde kenners op televisie die roepen dat ze hem een goede wedstrijd zo enorm zouden gunnen, irritant. Het is een EK, geen schoolvoetbaltoernooi.”

Met Frimpong beginnen?

  • Ja
  • Nee
11669+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie