Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Koeman: ‘Dit Nederlands elftal is heel moeilijk te verslaan’

Foto: Koeman: ‘Dit Nederlands elftal is heel moeilijk te verslaan’

Ronald Koeman blikt in een uitgebreid interview met Voetbal International vooruit op het EK in Duitsland. De bondscoach legt uit hoe sterk ons elftal is en waar onze krachten liggen.

Ronald Koeman blikt vooruit op EK

Koeman beseft in het gesprek ineens dat hij aardig wat geluk heeft in de voorbereiding op het EK. De groep is groot, er zijn weinig blessures en er is een heleboel tijd om te trainen. Dat is ook wel eens anders geweest, weet hij. In de kwalificatie ging het een stuk moeizamer. “Dat we ons toch hebben geplaatst, vind ik wel een compliment waard aan de spelers én een bevestiging dat we een goede selectie hebben, met topverdedigers en zeer goede middenvelders. Alleen aanvallend hadden we door blessures wat problemen, maar die lijken nu ook opgelost.”

Het vertrouwen bij de bondscoach is daarom groot. Hoe verwacht hij het met deze selectie te gaan doen op het EK in Duitsland over een week? “Geloof mij, dit Nederlands elftal is heel moeilijk te verslaan”, zegt Koeman vol vertrouwen. De voorwaarde is wel dat Oranje compleet moet zijn, geen blessures dus.

Generatie topverdedigers Oranje

In het interview gaat Koeman dieper in op het feit dat het Nederlands elftal op dit moment geen aanvallers van wereldklasse heeft. De tijd van Van Persie, Robben en Van Nistelrooij lijkt voorbij, maar hoe komt dat? De bondscoach vraagt het zich af. “Ik heb daar niet echt een antwoord op, zo is volgens mij de golfbeweging in het voetbal. Het zijn bovendien de clubs die opleiden, niet de KNVB. Blijkbaar zijn we nu gezegend met een generatie verdedigers van wereldklasse en wie weet over tien jaar weer met allemaal topaanvallers”, verklaart hij.

Oranje is een moeilijk elftal om te verslaan.

  • Ja, mee eens.
  • Nee, dat valt wel mee.
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie