Koeman: “Ben confronterend geweest”

Foto: Koeman: “Ben confronterend geweest”

Er zijn harde woorden gevallen na de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Nederland (4-0). Bondscoach Ronald Koeman en Nathan Aké bevestigden dit zondagmiddag op de persconferentie.

Bondscoach gaat los na zien van beelden

In Zeist verklaarde Koeman dat hij voor een kritische nabespreking heeft gekozen na het bestuderen van de beelden. “Toen dacht ik: hier kan ik niet aan voorbij lopen. Ik ben confronterend in de nabespreking geweest”, aldus de bondscoach. “Ik ben niet iemand die veel praat. Maar als ik wat zeg, hoop ik dat wel aankomt.”

Koeman vervolgde zijn verhaal: “We hebben het vooral over de opbouw en de intensiteit gehad. Er zat geen tempo in en we deden niet waarop we getraind hadden. Dat was mijn grootste teleurstelling.” De bondscoach weet niet of de tik al verwerkt is, maar concludeerde hij: “Ik heb wel wat gemerkt. Deze groep is zelfkritisch. Er is een aantal dingen gezegd. Dat was ook wel nodig.”

Aké luistert vooral

Verdediger Aké beaamde dat er een stevig gesprek is geweest na de clash in Frankrijk. “Ja, dat moet ook. Direct na de wedstrijd is het er stevig aan toegegaan, maar dat was ook het geval bij het reflecteren de dag erna. We moeten duidelijk zijn. Dat hoort erbij. Ik denk dat het goed is als we elkaar de waarheid vertellen.”

“Ik heb persoonlijk niks gezegd, ik heb vooral geluisterd. De bondscoach geeft aan wat er beter moet. Daar probeer je van te leren”, aldus Aké, die niet wil blijven hangen in de negatieve emotie. “Het is gebeurd, het is klaar. We moeten hiervan leren. Als team, maar ook individueel. Het belangrijkste is hoe je hiervan terugkomt.”

Wint Oranje met 5-0 van Gibraltar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

De juiste beslissing?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie