Knutsen ziet Bodø/Glimt verliezen door wanvertoning arbitrage

Foto: Knutsen ziet Bodø/Glimt verliezen door wanvertoning arbitrage

Kjetil Knutsen heeft donderdagavond na de uitschakeling in de Conference League keihard uitgehaald naar Tasos Sidiropoulos. Volgens de oefenmeester is de scheidsrechter schuldig aan de uitschakeling van FK Bodø/Glimt tegen Ajax.

Zware kritiek Knutsen op optreden Sidiropoulos

De Noren waren het gehele duel beter en kregen ook nog eens zeer grote kans, waarbij het geluk ontbrak. Hoewel Ajax in de eerste helft dankzij een snoeiharde trap van Steven Berghuis plotseling op voorsprong kwam te staan, leek het vlak na rust volledig mis te gaan voor de bezoekers. Josip Sutalo ontving namelijk een rode kaart vanwege een doorgebroken speler.

Korte tijd later leek ook Borna Sosa van het veld af te moeten. De Kroaat maakte namelijk op de doellijn hands, waardoor Bodø/Glimt een strafschop leek te krijgen. De arbitrage kwam echter tot de conclusie dat er eerder een overtreding op Diant Ramaj werd gemaakt. Knutsen vindt het besluit onbegrijpelijk. “Volstrekt onaanvaardbaar”, zo laat hij weten aan het Noorse Viaplay.

“Volgens mij denkt niemand anders dat die situatie iets anders is dan een strafschop en een rode kaart.” Sidiropoulos maakte een korte tijd later nogmaals een slechte beurt bij Knutsen door Albert Grønbæk een tweede gele kaart te geven en daarmee van het veld af te sturen. “Een heel bijzonder besluit. Ik vond dat wel heel erg streng.”

Verwijzing naar duel Ajax met Getafe

Aan het einde van het interview verwijst de hoofdtrainer naar het duel van Ajax met Getafe in 2020. Het team van Erik ten Hag werd destijds in de Europa League uitgeschakeld, waarbij Sidiropoulos nauwelijks ingreep bij de schwalbes van de tegenstander. “Ik weet dat de arbiter toen ruzie kreeg met Ajax. Misschien was het nu payback time.”

Heeft Knutsen een punt?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie