Klopp slaat terug: “Dat wil ik graag verduidelijken”

Foto: Klopp slaat terug: “Dat wil ik graag verduidelijken”

Jürgen Klopp kan zaterdagmiddag geen gebruikmaken van Trent Alexander-Arnold, zo benadrukt hij op de persconferentie. De hoofdtrainer heeft wel de beschikking over Mohamed Salah.

Liverpool-nieuws: Trent Alexander-Arnold niet beschikbaar, Mohamed Salah keert terug van blessure

Mede door de Afrika Cup en Azië Cup moest Klopp de voorbije weken creatief zijn met zijn opstelling. Zo moest hij een andere rechtsbuiten opstellen, omdat Salah namens Egypte aanwezig was op de Afrika Cup. De aanvaller raakte echter tijdens het toernooi geblesseerd en besloot vervroegd huiswaarts te keren.

De achtste finale moest hij dan ook aan zich voorbij laten gaan, die zijn thuisland verloor. Achter de schermen werkt hij alweer een tijdlang aan zijn herstel en inmiddels gaat het de goede kant op. Volgens Klopp is hij klaar om aan te haken. “Mo is helemaal terug op de training. Dat betekent dat ik hem weer in overweging kan nemen.”

Liverpool nog lang zonder Alexander-Arnold

Dat geldt niet voor Alexander-Arnold. De rechtervleugelverdediger raakte onlangs geblesseerd en lijkt er de komende wedstrijden nog niet bij te zijn. Het betekent dat hij het treffen met Brentford (uit) en Luton Town (thuis) aan zich voorbij moet laten gaan, evenals de League Cup-finale van 25 februari tegen Chelsea.

Naar verwachting is de Brit pas na de eindstrijd in staat om een wedstrijd mee te doen. Klopp benadrukt dat hij, ondanks andere geruchten, Alexander-Arnold alle tijd biedt om te herstellen. “Dat wil ik graag verduidelijken, want ik hoorde dat we hem zouden hebben gedwongen om eerder terug te keren. Maar dat is niet waar. Niemand wil dat en niemand doet dat.”

Pakt Liverpool dit seizoen de landstitel?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie