Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”

Foto: Kieft laakt Slot: “Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus”

Wim Kieft is niet te spreken over de wijze waarop Arne Slot zich na bekerfinale heeft uitgesproken over zijn toekomst. De oefenmeester gaf op de persconferentie aan na te willen denken over een vertrek als ér ‘een mooie club’ aanklopt. Slot vertelde anders ‘met alle liefde’ bij Feyenoord te blijven. Kieft vindt dat Slot daarmee aan het schipperen is geslagen.

Kieft hekelt uitspraken Slot over Feyenoord-toekomst

Op de persconferentie liet Slot zich uit over zijn toekomst na suggestie van Valentijn Driessen dat hij ‘half augustus weg kan’ na het spelen van de Johan Cruijff Schaal, omdat de oefenmeester die nog niet heeft gewonnen. “Mocht er wel een club komen die ik wel interessant vind, dan ben ik geen uitzondering op elke andere werknemer in de voetballerij. Dan luister ik daarnaar. Als ik dat een hele mooie kans vind, dan schat ik ook maar zo in dat, op basis van wat ik bij Feyenoord gepresteerd heb, dat daar dan een akkoord zou komen. Maar dan moet die club zich wel melden, anders blijf ik met alle liefde bij Feyenoord.”

Kieft vertelt bij Veronica Offside die redenering niet te begrijpen. “Dit is nu het tweede jaar op rij dat hij het openhoudt. Je kan ook gewoon zeggen: ‘Als er een mooie club komt, dan ga ik weg’, nu schippert hij een beetje. Hij spreekt zich niet uit van: ‘Ik blijf honderd procent bij Feyenoord’, dus Feyenoord is uiteindelijk de tweede keus.” Dat Slot een stap wil maken kan Kieft zich wel in vinden. “Ik vind het wel begrijpelijk als hij zou gaan. Nu heb je het wel laten zien en gedaan.”

Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam verwacht dat de clubs wel gaan komen. “Die komen. Als de bookmakers je al naar voren hebben geschoven als dé topkandidaat bij Liverpool, dan kun je ervan uitgaan dat het wel serieuze vormen gaat aannemen. Die bookmakers zijn toch altijd wel goed op de hoogte van zaken, als die dat doen is het wel heel serieus.”

Moet Slot gewoon bij Feyenoord blijven?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, hij moet voor een nieuwe uitdaging gaan
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie