Kieft begrijpt Ajax: “Moest iets gebeuren”

Foto: Kieft begrijpt Ajax: “Moest iets gebeuren”

Jordan Henderson mag zich sinds donderdagavond officieel speler van Ajax noemen. De voormalig Liverpool-aanvoerder is met grote verwachtingen onthaald, maar is dat terecht? Wim Kieft kan de transfer wel begrijpen.

Meningen over Henderson lopen uiteen

“Over Jordan Henderson heeft iedereen een mening, en die loopt nogal uiteen”, schrijft Kieft namens De Telegraaf. “Toch moest er iets bij Ajax gebeuren, willen ze niet zo’n dramatische reeks hebben als in de eerste seizoenshelft. Henderson mag dan een paar centen kosten, ze hebben bij Ajax ook wel een paar centen. En als ze niets zouden hebben gedaan, zou de kritiek ook niet mals zijn geweest.”

De voetbalanalist vervolgt: “We zullen moeten zien hoe Henderson er fysiek voorstaat. Dat hij veel praat in het veld is wel handig voor dit Ajax, want de ploeg geeft je niet het gevoel dat alles goed op elkaar is afgestemd. Het is fijn als Henderson de boel een beetje bij elkaar kan houden en zeker op het middenveld bij Ajax waarbij iedereen maar te pas en te onpas uit zijn positie loopt.”

“De hoop was dat Kenneth Taylor zich misschien tot een dergelijk type kon ontwikkelen, maar die deelt in de malaise. Wat ze ooit in Benjamin Tahirovic hebben gezien en daarmee willen, is een raadsel. Josip Sutalo dicht je leiderschapskwaliteiten toe als centrale verdediger en Kroatisch international met een prijskaartje van 23 miljoen euro. Maar die zakt bijna iedere wedstrijd opnieuw door het ijs”, weet Kieft.

Gaat Henderson een succesverhaal worden?

  • Ja
  • Nee
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie