Kieft baalt van PSV: “Net als Ajax in 2019”

Foto: Kieft baalt van PSV: “Net als Ajax in 2019”

PSV heeft woensdagavond nagelaten om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Volgens Wim Kieft zat er in het tweeluik met Borussia Dortmund meer in voor de Eindhovenaren.

Wim Kieft mist overtuiging PSV in Dortmund

“Het besef was er bij veel spelers van PSV al direct na de uitschakeling door Borussia Dortmund”, zo opent Kieft in zijn column voor De Telegraaf. “Dat ze een unieke kans hebben laten lopen om door te stoten naar de kwartfinales van de Champions League. Als je dan vervolgens ziet dat Borussia Dortmund de zwakste ploeg loot in de kwartfinales dan ga je als PSV’er helemaal beseffen dat je je zomaar bij de beste vier clubteams van Europa had kunnen scharen.”

Volgens Kieft zijn Atlético Madrid en Borussia Dortmund de zwakste teams in de kwartfinales. “Dan doet het alle PSV’ers opnieuw pijn omdat het vooral zo onnodig was”, aldus de oud-international. “PSV is de sensatie van het huidige seizoen qua resultaten en qua positieve voetbalopvatting. Dat valt op het conto van trainer Peter Bosz te schrijven. Tegelijkertijd had hij de hand in de uitschakeling in Dortmund. Bosz leek wel bevangen door angst.”

Kieft denkt dat de PSV-trainer andere keuzes had kunnen maken. “Bosz had eerder kunnen ingrijpen, want toen hij later Jerdy Schouten wat meer naar het middenveld liet doorschuiven, zag je het PSV van Bosz van dit seizoen. Toen had Dortmund weinig meer in te brengen. Als je jezelf in die fase niet beloont met een doelpunt, doe je jezelf tekort en is er uiteindelijk sprake van een verloren kans voor PSV. De club had serieus naam kunnen maken in Europa zoals Ajax deed in 2019.”

Heeft Kieft gelijk?

  • Ja
  • Nee
303+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie