‘Keiharde VI-beslissing John de Mol’

Foto: ‘Keiharde VI-beslissing John de Mol’

Johan Derksen heeft het weer eens gedaan bij een aanzienlijk gedeelte van Nederland. De vaste tafelgast van Vandaag Inside ligt onder vuur wegens zijn uitspraken over Kamerlid Habtamu de Hoop én zijn weigering om daar excuses voor te maken en volgens Sander Schimmelpenninck is het nu aan John de Mol om een keiharde beslissing te nemen over het voortbestaan van de talkshow.

‘John de Mol moet Vandaag Inside cancelen’

Na alle ophef liet Derksen bij VI weten dat hij ‘niet hypocriet zijn excuses aan gaat bieden’. Schimmelpenninck haakt daarop in in zijn column in de Volkskrant: “Met dat verweer bevestigt Derksen dat zijn racistische opmerkingen geen uitglijders zijn. Zoals bekend is hypocrisie het voorwenden van moraal zonder daar volledig achter te staan. Wanneer Derksen zegt hypocriet te zijn als hij excuses zou aanbieden, zegt hij dus impliciet dat hij niet achter het gegeven staat dat een zwarte man ook een Fries kan zijn.”

“Dat is de moraal die hij zou voorwenden, maar niet heeft. En excuses maken voor een racistische opmerking, terwijl je racistisch bent, is inderdaad hypocriet. Door uitdrukkelijk te melden geen ‘hypocriete lul’ te willen zijn, bevestigt Derksen aldus wél een racistische lul te zijn en dat ook te willen zijn”, aldus de man die vroeger nog weleens te gast was bij Vandaag Inside.

Volgens Derksen zijn er maar twee mensen die over hem mogen oordelen: de rechter én zenderbaas John de Mol. “Daarmee rijst de vraag waar dat oordeel van De Mol blijft; hoe bestaat het dat hij de wanstaltigheid van Vandaag Inside laat voortduren.”

Geld

Schimmelpenninck vult zelf in: “Het antwoord op die vraag lijkt natuurlijk geld, maar de vanzelfsprekende doorslaggevendheid van dat argument valt te betwijfelen. De Mol heeft immers zoveel geld dat het einde van Vandaag Inside een zeer beperkte invloed zou hebben op zijn vermogen, if any. Aannemelijker is dat het de 68-jarige mediamagnaat gewoon niet boeit. Als de man enig eergevoel of moraal had, nam hij de uitnodiging van Derksen om het definitieve vonnis te voltrekken immers wel aan.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Moet John de Mol het programma cancelen?

  • Ja
  • Nee
16335+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie