‘Keiharde maatregel tegen hypocriete Feyenoorder’

Foto: ‘Keiharde maatregel tegen hypocriete Feyenoorder’

Gisteren droeg Gernot Trauner (foto) de aanvoerdersband bij Feyenoord, omdat Orkun Kökcü niet met de regenboogkleuren om zijn arm wilde spelen… Valentijn Driessen vindt dat de Rotterdammers hem het captainschap nu af moet nemen…

“Als aanvoerder van Feyenoord draag je trouwens meer verantwoordelijkheid dan alleen op het veld”, schrijft de journalist in zijn column in De Telegraaf. “Kökcü’s schriftelijke verklaring dat hij weigerde uit geloofsovertuiging en zich niet comfortabel zei te voelen met regenboogkleuren om zijn bovenarm, roept grote vraagtekens op. Vooral omdat hij in hetzelfde statement benadrukte respect te hebben voor iedereen ongeacht achtergrond, voorkeur of religie. Dat is niet te rijmen.”

Driessen noemt Kökcü ‘hypocriet’: “Met het oog op respect durfde Kökcü zelfs respect te vragen voor zijn eigen religieuze overwegingen. Nogal dubbel en zelfs hypocriet. Zeggen respect te hebben voor homoseksuelen, maar tevens een geloof uitdragen waar juist het respect voor mensen met een andere seksuele voorkeur ontbreekt en waar ze deze groep het liefst uitsluiten. En dan voor de aftrap opzichtig bidden voor dit onverdraagzame, vrijheidsbeperkende geloof…”

Lafhartig

“Het maakt duidelijk dat Kökcü niet gevangen zit in z’n geloof”, aldus de journalist. “Neem die verantwoordelijkheid als aanhanger van de islam en verdedig die standpunten als je geloof voorop staat. Zeg dan dat je homoseksualiteit niet accepteert. Beter dan je te verschuilen achter een lafhartig statement wat ongetwijfeld zorgvuldig samen met Feyenoord is opgesteld, maar waarvan de hypocrisie afdruipt.”

TIP: Verdubbel je inleg als Feyenoord bij Sturm Graz wint!

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja
  • Nee
782+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie