‘Keiharde boodschap voor Ajax-fans’

Foto: ‘Keiharde boodschap voor Ajax-fans’

Ajax hoopt zich in de huidige transferperiode nog te kunnen versterken, maar dat lijkt geen eenvoudige opgave te worden. Dat vertelt Kelvin de Lang, die tijdelijk interim voetbaldirecteur is bij Ajax. De financiële middelen zijn beperkt, waardoor De Lang niet rekent op grote ingrepen.

Geen grote ingrepen bij Ajax

De Lang werd in mei binnengehaald als Hoofd Scouting, maar is na het vertrek van Sven Mislintat nu tijdelijk het technisch aanspreekpunt bij Ajax. De voetbalbestuurder moet Ajax zien te versterken in de huidige transferperiode, maar vertelt in gesprek met Voetbal International dat het een lastige opgave wordt. “Januari is een lastige maand om aan iets structureels te werken. De financiële middelen zijn sowieso beperkt, dus grote ingrepen hoeven jullie niet te verwachten.”

Toch hoopt De Lang, die werkzaam was bij Manchester Ciy, Ajax op een specifieke positie te kunnen versterken. “We weten dat de balans in de selectie ontbreekt, qua leeftijd. We hebben een best wel jonge groep, voorheen had Ajax altijd ervaren spelers die daarbij voor de balans konden zorgen. Het zou prettig zijn als we dat kunnen toevoegen aan de selectie. Maar dat is een niche market, dat soort spelers ligt niet voor het oprapen. Het is duidelijk dat de positie van controlerende middenvelder daarbij prioriteit heeft.”

Vertrouwen in huidige spelersgroep Ajax

De Lang weet dan ook niet of Ajax zich daadwerkelijk kan versterken, maar heeft er dan ook nog vertrouwen in dat Ajax een succesvolle tweede seizoenshelft tegemoet kan gaan. “Het kan ook zijn dat het niet lukt om daar een geschikte kandidaat voor te vinden, dan maken we het seizoen af met deze groep. Tot aan de thuiswedstrijd tegen AEK hebben deze spelers een stijgende lijn laten zien. Dat was nog niet van het niveau dat we willen, maar er was wel een stijgende lijn. De laatste wedstrijden waren natuurlijk teleurstellend, maar we hebben vertrouwen in deze groep.”

De interim voetbaldirecteur wil de hoge verwachtingen van de Ajax-supporters dan ook temperen. “Ik verwacht niet teveel wisselingen, eerlijk gezegd. Je weet het nooit in een window, er kan ineens iets komen waar je niet op rekent. Maar mensen moeten echt niet teveel verwachten van deze window. Ik snap dat supporters graag iets zien gebeuren, maar het moeten ook wel verstandige keuzes zijn. Niet zomaar opportunistische keuzes.”

Op welke positie moet Ajax absoluut versterking halen?

  • Centrale verdediger
  • Verdedigende middenvelder
  • Aanvallende middenvelder
  • Buitenspeler
  • Spits
550+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie