Kapitaalkrachtige Rus koopt opnieuw aandelen Arsenal

Soccernews

De Russische miljardair Alisher Usmanov heeft zijn aandeel in de Engelse voetbalclub Arsenal met twee procent vergroot. De Rus heeft nu een totaal van ongeveer 23 procent in handen. Het investeringsbedrijf van Usmanov, Red and White Holdings, zou ongeveer zes miljoen pond (8,5 miljoen euro) neer hebben moeten leggen voor de aandelen.

Usmanov heeft zijn fortuin verdiend in de metaalindustrie en kocht in augustus het aandelenpakket van de voormalige vice-voorzitter van Arsenal, David Dein, voor ongeveer 75 miljoen pond (107 miljoen euro).

Het bestuur van de Engelse koploper staat huiverig tegenover een eventuele overname door een buitenlandse investeerder. Begin deze week presenteerde Arsenal zeer goede financiële cijfers. De inkomsten van de club stegen in het boekjaar 2006/2007 met 46 procent tot 200,8 miljoen pond (287 miljoen euro). De winst van [i]The Gunners[/i] bedroeg over het afgelopen boekjaar 51,2 miljoen pond (73 miljoen euro), een toename van wel driehonderd procent.

Hieruit maakt het bestuur van Arsenal op dat de club uit Londen geen rijke investeerder nodig heeft om de concurrentie vol te blijven houden. Al vaker heeft een rijke investeerder geprobeerd om Arsenal op te kopen, maar telkens lukte het niet. Het lijkt er dan ook op dat er weinig kans is dat Usmanov op den duur grootaandeelhouder van Arsenal zal worden.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie