Juventus krijgt fikse optater: puntenstraf na schandaal

Foto: Juventus krijgt fikse optater: puntenstraf na schandaal

Aan het begin van het seizoen kreeg Juventus al een puntenstraf opgelegd (vijftien punten in mindering), maar die werden na een beroepszaak weer bijgeschreven aan het totaal van de grootmacht uit Turijn. Nu zijn er toch weer punten in mindering gebracht, tien in totaal; een fikse optater voor de Serie A-topclub.

Juventus zwaar gestraft: tien punten in mindering

Als gevolg van een onderzoek van de Italiaanse voetbalbond naar financiële onregelmatigheden kreeg Juve dus aanvankelijk een straf van vijftien punten in mindering opgelegd. Voetbal International: “De club ging met succes in beroep tegen die straf en kreeg de vijftien punten voor even terug. De aanklager van de Italiaanse voetbalbond liet de zaak opnieuw voorkomen en maandag werd in Rome door een comité uitspraak gedaan. Waar een straf van elf punten werd geëist, was de uitkomst een straf van tien punten in mindering.”

De Oude Dame stond tweede in de Serie A, maar zakt nu terug naar de zevende stek… “Het mislopen van Champions League-voetbal zal vanzelfsprekend grote gevolgen hebben in Turijn. Juve op die manier de prijs betalen voor de financiële onrechtmatigheden. De club wordt verweten met een valse boekhouding te hebben gesjoemeld met de waardes van spelers, om zo de jaarcijfers op te krikken.”

Rechtstreeks duel

Juventus speelt op dit moment tegen Empoli en staat met 2-0 achter. In het aankomende weekend ontvangt de werkgever van onder meer Dusan Vlahovic (foto) AC Milan, dat vierde staat in de Italiaanse competitie. De achterstand van De Oude Dame op zijn concurrent bedraagt vijf punten, als er verloren wordt van Empoli.

Juventus
AC Milan
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 28 mei 2023 20:44.

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
184+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie