Justin Lonwijk maakt ‘recordtransfer’

Foto: Justin Lonwijk maakt ‘recordtransfer’

Justin Lonwijk verruilt zijn Deense werkgever Viborg FF voor het Oekraïense Dinamo Kiev, dat maakt de nieuwe broodheer van de 22-jarige middenvelder (in het verleden actief in de jeugd van PSV en bij FC Utrecht) op donderdag wereldkundig. Met de transfer is een ‘recordbedrag’ gemoeid.

Voetbal International schrijft: “Justin Lonwijk heeft een transfer gemaakt naar Dinamo Kiev. Dat maakte de club uit de Oekraïense hoofdstad donderdag wereldkundig. De middenvelder komt over van Viborg FF tekent bij zijn nieuwe club een contract voor vijf jaar. Over de hoogte van de transfersom doen beide clubs geen precieze uitspraken, maar de Denen hebben wel te kennen gegeven dat de club nog nooit een speler voor zoveel geld verkocht heeft als Lonwijk. Volgens Deense media gaat het om vijftien miljoen Deense kronen, omgerekend twee miljoen euro.”

Jesper Fredberg, de technisch directeur van Viborg, geeft tekst en uitleg: “We waren niet van plan om hem te verkopen nadat de transferperiode in Denemarken was afgelopen, maar we hebben een aanbieding gekregen die we als buitengewoon beschouwen.”

Oorlog

De Oekraïense competitie gaat ondanks de slepende oorlog met Rusland ‘gewoon’ door, al worden de wedstrijden wel in lege stadions afgewerkt. Dinamo Kiev is overigens óók in de Europa League actief: in dat toernooi spelen de Oekraïners hun wedstrijden buiten de landsgrenzen. Lonwijk is niet speelgerechtigd voor de overige duels in de groepsfase, maar kan bij een vervolg van het avontuur wél ingeschreven worden.

TIP: Verdien 6.90 keer je inleg als Dinamo Kiev van Stade Rennais wint!

Mooie transfer?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
51+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie