Jong De Graafschap stunt weer en zit bij laatste zestien

Soccernews

Jong De Graafschap heeft weer voor een stunt gezorgd in het KNVB beker-toernooi. De ploeg won op de eigen De Vijverberg met 1-0 van FC Zwolle na verlenging door een doelpunt van Tim Keurntjes. Eerder wist de ploeg SC Cambuur al uit te schakelen.

FC Zwolle begon beter aan de wedstrijd en de ploeg zocht direct de aanval. De Graafschap kreeg de eerste kans van de wedstrijd na een kopbal van Ted van de Pavert. Zwolle was in de omschakeling gevaarlijk en spits Cecilio Lopes schoot op de lat.

De jonge ploeg van De Graafschap geloofde erin en probeerde mee te voetballen, dat af en toe goed lukte. Zwolle kreeg wel de beste kansen. Gergo Beliczky vond doelman Mustafa Amezrine op zijn weg, Arne Slot schoot net over en Albert van der Haar poeierde naast vlak voor rust. De wedstrijd ging op en neer, maar De Graafschap was vaak slordig in de eindpass.

In de tweede helft bleef De Graafschap meevoetballen met Zwolle en kreeg een aardige kans via Kaye Coppoolse, maar hij schoot net naast uit de draai. Aan de overkant kreeg Zwolle een kans, maar Amezrine lag wederom goed in de weg. Vlak voor tijd trad Amezrine wederom goed op toen invaller Eldridge Rojer alleen op hem afkwam, maar het bleef 0-0.

Al snel in de eerste helft van de verlenging kwam De Graafschap op voorsprong. Het was Keurntjes die een afvallende bal aannam en hem in de verre hoek schoot: 1-0. De ploeg uit Doetinchem kon zelfs op 2-0 komen. Gregor Breinburg zette Carlos dos Santos vrij voor doelman Dolf Kerklaan, maar hij schoot door het midden en hierdoor was het een makkelijke prooi voor de doelman van Zwolle. De ploeg uit de Jupiler League zette nog aan en kreeg nog kansen via Eric Botteghin en Etienne Reijnen, maar de ploeg kwam niet meer tot scoren. Jong De Graafschap zorgde zo wederom voor een stunt. De ploeg zit nu in de achtste finale van het bekertoernooi.