Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan

Foto: Derksen reageert op aangifte die tegen hem is gedaan

Mirka Antolovic van meldpunt en kenniscentrum Tûmba heeft dinsdag in Leeuwarden aangifte tegen Johan Derksen gedaan. Dit na de opmerking van de analist over Habtamu de Hoop, een Tweede Kamerlid uit Friesland.

Johan Derksen ‘verdomt het om sorry te zeggen’ na aangifte

Desondanks weigerde Derksen al om excuses te maken, ‘omdat hij het niet racistisch bedoeld heeft’. Voor de camera van Shownieuws reageert de besnorde oud-voetballer: “En dan verdom ik het om sorry te zeggen voor iets wat ik niet zo bedoeld heb.” Het is verder nog niet bekend of het Openbaar Ministerie concreet werk gaat maken van de aangifte door Antolovic.

“We wilden namens discriminatie.nl bekrachtigen dat Johan, nadat hij al zo vaak tegen het randje van het toelaatbare heeft gezeten, nu ook een grens is overgegaan”, verklaarde Antolovic de aangifte, die is voor ‘belediging en discriminatie in de uitoefening van een ambt’. Volgens haar zijn er meer dan 1000 klachten bij het meldpunt ingediend naar aanleiding van de uitspraken van Derksen. “Dat zijn aantallen waaraan wij niet gewend zijn.” Normaal gesproken komen er in een jaar tijd nog geen 1000 meldingen binnen, zei Antolovic.

In de Story zei actrice Liz Snoijink deze week al: “Ik kijk absoluut niet. Ik vind het een walgelijk programma. Johan Derksen krijgt veel te veel aandacht. Ik heb ook geen idee waarom hij al die dingen zegt.” En Ros Geus: “Je ziet dat Johan steeds vaker het randje opzoekt. Daar zit een idee achter. Ik heb zelf 20 jaar in de tv-wereld gewerkt, dus dan weet je hoe het werkt. Maar je moet je wel afvragen of dit de juiste manier is. Het lijkt wel of ze elk kwartaal een nieuwe rel opzoeken..”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Snap jij de aangifte?

  • Ja
  • Nee…
216+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie