Johan Derksen gaat he-le-maal los over Egbers-schandaal

Foto: Johan Derksen gaat he-le-maal los over Egbers-schandaal

Johan Derksen is op de bres gesprongen voor Tom Egbers. De presentator trof vrijdag een schikking met zijn werkgever NPO en mag zijn werkzaamheden weer gaan hervatten. Egbers zal niet meer te zien zijn tijdens uitzendingen van Studio Sport, maar mag wel documentaires en podcasts maken. Derksen haalt echter stevig uit naar de omroep vanwege de gang van zaken.

Derksen haalt vernietigend uit naar NPO om Egbers-schandaal

Het houdt in dat Egbers niet meer dagelijks op de sportredactie zal verschijnen, waar hij eerder een affaire heeft gehad met een voormalig collega. De presentator leek zelf wel terug te willen keren en al zijn eerdere werkzaamheden op te pakken, maar dat blijkt er niet in te zitten. Derksen haalde vrijdagavond bij Vandaag Inside echter kritisch uit naar de omroep. Maar is het niet ten hemel schreiend dat Tom Egbers naar de rechter moet gaan om zijn baan terug te krijgen. Dan kan het opeens wel.”

Volgens De Snor heeft de omroep Egbers in een kwaad daglicht gezet. “Het is een schande wat er gebeurd is, en wat de NPO gedaan heeft met die jongen. Zestien jaar geleden, een privézaak, hij hoefde alleen wat uit te leggen aan zijn vrouw, en hij is gewoon van de redactie geschopt.”

Derksen hekelt dan ook hoe de NPO met de presentator is omgegaan. “Het heeft helemaal nergens mee te maken, en al die columnisten, die dames, die schrijven dan gepikeerd: ‘ja, er zijn weer achttien anonieme klachten’. Dan denk ik: hoe durf je iemand op te hangen aan een paar anonieme klachten.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Eens met Derksen?

  • Ja, Egbers is schandalig behandeld
  • Nee, Egbers mag van geluk spreken dat hij terug mag keren
996+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie