Jarige Van Hanegem: “Feyenoord is gewoon het mooiste wat er is”

Foto: Jarige Van Hanegem: “Feyenoord is gewoon het mooiste wat er is”

Willem van Hanegem is vandaag tachtig jaar geworden en is nog altijd zeer begaan met ‘zijn’ Feyenoord. Volgens De Kromme is het de mooiste club die er bestaat. Van Hanegem beleefde er mooie tijden als speler en trainer en heeft ook nu nog wel het een en ander aan te merken op het huidige Feyenoord.

Van Hanegem geniet van Feyenoord, maar houdt ook kritische blik

“Feyenoord is gewoon het mooiste wat er is, dat is soms ook de reden waarom je er de pest in hebt”, vertelt Van Hanegem in gesprek met Feyenoord ONE. “Als je hier zo lang loopt, zie je altijd al die oude mensen bij het veld staan. Elke ochtend maar weer, het was iets geweldigs. Daarom zeg ik: dit is een club. Het is niet altijd de beste club, maar wel de mooiste club die er is. Daar word je ook helemaal gek van. Als het af en toe niet loopt, dan doet het zeer en ga je mopperen op jouw manier.”

Ook nu volgt Van Hanegem Feyenoord nog altijd kritisch, die wel een mening heeft over huidige elftal van trainer Arne Slot. “Die zijn heel goed soms, en dan opeens is het helemaal weer weg. Ik heb ze wedstrijden zien spelen en vergeet dat niet. Heerenveen hier thuis, dat was echt ongelofelijk goed. Dat was het begin dat ze heel veel door het midden gingen spelen. Nu wil je zo blijven spelen, omdat trainers zo eigenwijs zijn als de zenuwen.”

Van Hanegem tipt Feyenoord over aanvalsspel

Volgens Van Hanegem moet Feyenoord het tegen de kleinere ploegen meer over de buitenkant zoeken. “Normaal als ze hier naartoe komen dan verdedigen ze al. Als je dan door het midden blijft spelen dan heb je het helemaal. De buitenspelers die doen dan heel weinig mee. In het begin zag je veel dreiging met een opkomende back, dat was geweldig om te zien. Hartman, een eigen jongen, hier vandaan en zag je hem er telkens overheen komen. Nu heb je dat een paar keer gezien de laatste wedstrijd, maar dat heb je een hele tijd niet gezien.”

Mag jij graag naar Van Hanegem luisteren

  • Ja, heeft er een goede kijk op
  • Nee, dat vind ik niet echt prettig
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie