Jack van Gelder velt Tom Egbers-oordeel

Foto: Jack van Gelder velt Tom Egbers-oordeel

Maandagmiddag hoort Tom Egbers of hij terugkeert als presentator bij de NOS. De presentator heeft een kort geding aangespannen tegen de omroep. Oud-collega Jack van Gelder vindt in ieder geval dat Egbers eerherstel moet krijgen.

Jack van Gelder pleit voor terugkeer Tom Egbers op tv

Presentatrice Hélène Hendriks vraagt aan tafelgast Van Gelder in De Oranjezondag of Egbers weer terug moet op televisie. “Dat vind ik op dit moment minder belangrijk”, stelt Van Gelder. “Hij zal het wel vragen, maar ik vraag me af of dat echt te doen is. Ik vind in ieder geval dat hij recht op arbeid moet terugkrijgen.”

“Hij moet eerherstel krijgen”, vervolgt Van Gelder. “Hij moet door de voordeur naar buiten kunnen gaan. Na veertig jaar dat hij daar gewerkt heeft, heeft die jongen een jaar op non-actief gestaan. Hij heeft hartproblemen gehad, zit echt helemaal in de put. Zowel in het rapport van de commissie Van Rijn als intern bij de NOS is nergens een aangifte tegen hem gedaan.”

Van Gelder is dan ook van mening dat Egbers weer terug moet keren op tv. “Ik hoop dat hij morgenavond (maandag, red.), in ieder geval eindelijk eens rustig kan gaan slapen en andere mooie programma’s kan gaan maken. Misschien een keer Studio Sport, misschien een keer Andere Tijden Sport. Ik neem aan dat mensen als Jan Slagter, of wie dan ook de deuren wijdwagen voor hem open zetten. Hij maakt prachtige documentaires.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Moet Egbers terug op tv?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
4401+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie