Italianen maken ‘laf’ Feyenoord met grond gelijk

Foto: Italianen maken ‘laf’ Feyenoord met grond gelijk

In de Italiaanse media valt de clubnaam Feyenoord vandaag veelvuldig. En dat is niet zo gek, want de Rotterdammers speelden gisteren een prominente Europa League-wedstrijd tegen AS Roma. Dat trok aan het langste eind en dat was volledig terecht, aldus de (bijzonder kritische) Italianen.

‘Rinus Michels zou zich omgedraaid hebben in zijn graf’

Die doen op vrijdag namelijk wel héél laatdunkend over Feyenoord. Corriere dello Sport maakt het bijvoorbeeld best bont: “In zowel Rotterdam als in het Olimpico speelde Feyenoord lange tijd niet bepaald dapper. Het was soms niet om aan te zien. Bij het zien van die tikjes terug zou Rinus Michels zich hebben omgedraaid in zijn graf. Alleen in de verlenging lukte het ze om de druk wat op te voeren.”

La Gazzetta dello Sport is niet veel positiever: “Roma speelde met het hart en toonde lef. Dankzij wat magie van Pellegrini vond Roma in de vijftiende minuut de gelijkmaker. Kort daarvoor was een schot van Lukaku van de lijn gehaald door Hancko en had Svilar redding gebracht op een poging van Wieffer. Was het 0-2 geworden, dan was dat ook lachwekkend geweest, want Feyenoord creëerde daarna helemaal niets meer.”

Daniele De Rossi

De roze sportkrant heeft wel weer complimenten over voor Roma-trainer Daniele De Rossi: “De Rossi heeft een magische touch. Hij heeft een doel behaald, na al vier van de vijf competitiewedstrijden te hebben gewonnen. De kwalificatie voor de volgende ronde is veel waard, want de vergelijkingen met de prestaties onder José Mourinho zullen blijven komen. José leidde Roma toch twee keer naar een Europese finale.”

Speelde Feyenoord laf?

  • Ja
  • Nee
609+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie