Indonesië wil wereldtop bestormen

Soccernews

De voormalige Nederlandse kolonie Indonesië heeft serieuze plannen om over twaalf jaar aan de wereldtop te staan. De Indonesische Bond verklaarde dat zij in 2020 een goede nationale voetbalploeg wil hebben. Als argumenten voor deze hoge doelstelling komt Bondsvoorzitter Nurdin Halid met onder andere het getoonde enthousiasme van de fans bij het afgelopen Aziatisch kampioenschap.

Het land in het zuidoosten van Azië heeft een bevolking van ruim 234 miljoen inwoners. Halid hoopt dat vele nieuwe voetballers zich gaan aanmelden. In potentie heeft Indonesië zoveel mensen en daar moeten gewoon een paar talenten bij zitten probeerde hij uit te leggen. Daarnaast is er een groot enthousiasme onder de bevolking nodig. Met financiële steun van de nationale overheid, investeerders, buitenlandse bedrijven en mogelijke weldoeners gaat de Indonesische voetbalbond de Indonesiërs proberen voetbalgek te maken.

Op het afgelopen Aziatisch kampioenschap verloor Indonesië als gastland ongelukkig van Zuid-Korea, een van de toplanden in Azië. Ze verloren die wedstrijd voor het oog van 90000 enthousiaste fans. Vorig jaar werden al enkele Nederlandse trainers gepolst voor de functie van bondscoach. Allen weigerden, echter geeft het aan dat het eilandrijke land definitief de weg in is geslagen om te willen groeien. Of het land zonder voetbalgeschiedenis kan groeien van een dwerg tot een reus is natuurlijk de vraag. De tijd zal het leren.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie