Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea

Foto: Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea

Ajax Vrouwen is woensdagavond uitgeschakeld in de Champions League. Het stond voor de zeer zware opgave om een 3-0 achterstand goed te maken tegen Chelsea. Na de openingsgoal voor de Londenaren was de laatste hoop wel verdwenen, al legde Ajax nog een verdienstelijke tweede helft op de mat met onder meer de gelijkmaker.

Ajax Vrouwen strandt tegen Chelsea in de kwartfinales van de Champions League

Ajax schreef geschiedenis met het behalen van de kwartfinale in de Champions League, maar in Amsterdam werd het vorige week hardhandig van de roze wolk afgegooid. De Engelsen waren duidelijk de baas en verlieten de Johan Cruijff ArenA met een 0-3 zege. Woensdagavond wachtte op Stamford Bridge de loodzware opgave voor de ploeg van Suzanne Bakker om die forse achterstand weg te werken.

Geloof weg na Londense treffer

Ajax Vrouwen had een sterke start nodig om in een remontada te blijven geloven. Chelsea kreeg echter de eerste grote kans via Eric Cuthbert, maar zij miste het doel maar net. Na ruim een kwartier spelen kreeg Romée Leuchter aan de andere kant een behoorlijke mogelijkheid, het vizier stond echter niet op scherp. De Londenaren openden in de 33ste minuut de score, waardoor het geloof bij Ajax wegvloeide. Mayra Ramírez mikte raak op aangeven van Guro Reiten: 1-0.

Nog wel een knappe tweede helft

Zo gingen de dames rusten met een stand die weinig perspectief meer bood voor de Amsterdammers. Toch gaf de ploeg de moed niet op, en bleef het strijden. In de pauze verving Milicia Keijzer Daliyah de Klonia. Halverwege het tweede bedrijf viel de gelijkmaker. Tiny Hoekstra bediende Chasity Grant, die de 1-1 aantekende. Ondanks dat het bereiken van de halve finales niet meer mogelijk leek, bleven de bezoekers wel op jacht gaan naar de overwinnign.

Leuchter waagde nog een poging maar vond de Chelsea-keepster op haar weg. Dat gebeurde ook bij een inzet van Danique Tolhoek, die pas één minuut binnen de lijnen stond. In de blessuretijd kregen de Engelsen ook nog een grote kans, maar Regina van Eijk redde knap. Het bleef 1-1, waardoor het avontuur van Ajax Vrouwen in de Champions League er op zat. Het was een prachtig toernooi voor hen, maar de laatste vier halen bleek net een brug te ver. Chelsea houdt zo hoop om het grootste clubtoernooi te winnen.

Scoreverloop: 1-0 (33′) M.Ramírez, 1-1 (65′) C.Grant

Kwam Ajax Vrouwen duidelijk te kort?

  • Ja, dit was een paar maten te goed
  • Nee, zat nog vrij dicht bij elkaar
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie