Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Hugo Borst ‘mist onuitstaanbaar arrogant Ajax’

Foto: Hugo Borst ‘mist onuitstaanbaar arrogant Ajax’

Hugo Borst hoopt dat Ajax spoedig uit het enorme dal kruipt. Hoewel de columnist op zijn zachtst gezegd geen fan is van de Amsterdammers, vond hij de strijd om de titel het afgelopen seizoen erg saai.

Hugo Borst: ‘Ik ben geen Ajacied, maar zou niet zonder die club kunnen’

“Hoewel leedvermaak verfoeilijk is: ik heb me natuurlijk ook rot gelachen. Helemaal aan het begin. De Eredivisie op zijn kop. De 18de plek voor Ajax. Jaren van hoogmoed afgestraft. Heerlijk, dacht ik. Hopelijk wordt de reconstructie van dit horrorjaar vastgelegd. Er moet een boek van komen, een documentaire”, opent Borst zijn relaas in het Algemeen Dagblad.

“Wat ik met een flinke aanloop wil zeggen, en ik wist niet dat ik die bekentenis ooit zou doen, maar het hoge woord moet eruit: IK HEB AJAX VRESELIJK GEMIST”, vervolgt Borst. “Voor alle duidelijkheid: ik ben dus (bepaald) geen Ajacied. Maar echt, ik zou niet zonder die club willen of kunnen. Alleen PSV en Feyenoord die knokken om de schaal: dat is te schraal.”

‘Ajax is geen Poetin of Netanyahu of zo’

“Vooral hun superieure dominantie is mij zo lief. En die stuitende betweterigheid. Onuitstaanbare arrogantie. Richard Witschge die tegen Feyenoord treiterend negen keer de bal hooghoudt. Dat neerbuigende. Waar het verlangen vandaan komt? Ik vermoed dat een mens niet zonder haten kan. En dat haten moet je ruim zien. Het is ernst, maar ook weer niet. Ajax is geen Poetin of Netanyahu of zo. Ajax is Hans Wiegel of Dries van Agt in 1981. Geweldige politici, maar wel de politici met wie je vader heulde”, aldus Borst tot slot.

Doet Ajax komend seizoen al weer mee om de titel?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie