Houdini-act Vitesse: ‘Akkoord met Parry’

Foto: Houdini-act Vitesse: ‘Akkoord met Parry’

Vitesse leek een Houdini-act nodig te hebben om te overleven. De kans is aanwezig dat de Arnhemse club in die missie is geslaagd dankzij Guus Franke, die een akkoord zou hebben gesloten met Coley Parry.

Vitesse lijkt te ontsnappen aan ondergang

Omroep Gelderland schrijft dat Franke aan ‘een bijzonder reddingsplan’ werkt. “Zeker is namelijk nog steeds niets”, schrijft het regionale medium. “Alle partijen rondom het noodlijdende Vitesse weten ook dat het nog een hels karwei wordt om Vitesse weg te loodsen van de afgrond. De schuldenlast is gigantisch en crediteur Coley Parry ging voor het maximale om zijn investeringen terug te krijgen.”

De Amerikaan speelde het spel ‘bikkelhard’, maar luidt het nu: “Maar met Franke is nu toch echt een overeenkomst gesloten. In een deal die bestaat uit terugbetalingen in termijnen is er een principeakkoord bereikt met schuldeiser Parry. Hij krijgt volgens bronnen bijna al zijn geld terug. Er stond een schuld uit bij Vitesse van meer dan 14 miljoen euro.”

Financiële injectie op komst

Vitesse moet nog wel tot overeenstemming komen met Franke aangaande het aandeelhouderschap. Omroep Gelderland voegt toe: “Door de dure huishouding bij Vitesse en een overschot aan personeel kwam de club al snel in grote problemen. Die zijn inmiddels zo groot dat de rekeningen niet of nauwelijks meer betaald kunnen worden. Ook daar hoopt Vitesse binnenkort op een financiële injectie van Franke.”

In principe trekt de KNVB de proflicentie nog steeds in, maar dat is niet het einde van de voetbalclub. Er is namelijk nog een beroepszaak mogelijk bij de KNVB en ook een juridisch traject is nog een optie. “Op die manier koopt Vitesse tijd. Half juli wil de KNVB duidelijkheid hebben omdat de competitie enkele weken later alweer begint.”

Gaat Vitesse het alsnog redden?

  • Ja
  • Nee
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie