“Hoopte toen stiekem dat Slot zou aankloppen”

Foto: “Hoopte toen stiekem dat Slot zou aankloppen”

Pascal Bosschaart heeft het gevoel dat hij dit voetbaljaar bij FC Dordrecht op zijn plek zit. Desondanks hoopt de oefenmeester volgend seizoen een nieuw stap in zijn loopbaan te kunnen maken, zo vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Mogelijke terugkeer bij Feyenoord

Afgelopen zomer tekende Bosschaart een contract bij Feyenoord. Met de Rotterdammers sprak hij af om eerst een seizoen assistent te zijn bij het eerste team van FC Dordrecht en daarna verder te kijken. In zijn huidige rol doet hij het zeer succesvol. FC Dordrecht staat op de vijfde plek in de Keuken Kampioen Divisie en doet dan ook volop mee met de bovenste ploegen.

Voor Bosschaart is het een droomjaar bij de club. Hij wil met FC Dordrecht de komende maanden hard werken om de play-offs voor promotie naar de Eredivisie te bereiken, om zo een mooi einde van het seizoen te beleven. Vervolgens rijdt hij na het slot van het voetbaljaar terug naar De Kuip om het over zijn toekomst te hebben.

Eigenlijk hoopte hij al eerder terug te keren naar Feyenoord, geeft hij eerlijk toe. “Ik heb in Rotterdam voor twee seizoenen getekend. Uiteindelijk is het mijn doel om die stap naar Feyenoord te zetten. Of het realistisch is, weet ik niet. Toen Marino Pusic weg ging, hoopte ik stiekem al dat Arne Slot zou aankloppen, maar misschien was dat nog te vroeg”, vertelt Bosschaart.

Bosschaart over tijd bij FC Dordrecht

Bosschaart moet bij FC Dordrecht creatief zijn. “De club heeft financieel niet veel te makken. Dus moet je creatief zijn. Ik vroeg in welke kleding we naar wedstrijden toe zouden gaan. Het antwoord? In trainingspak. Maar dat vind ik écht geen gezicht. Er was geen sponsor die ons uit de brand wilde helpen, dus heb ik een maatje gebeld en gevraagd of hij ons kon aankleden. Nu lopen we in maatpakken.”

Wordt Bosschaart een goede trainer?

  • Ja, ik denk het wel
  • Nee, ik verwacht het niet
148+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie