Hoogma hoort en accepteert straf na forse overtreding op Til

Foto: Hoogma hoort en accepteert straf na forse overtreding op Til

Justin Hoogma kreeg zaterdag in het duel met PSV de rode kaart voorgeschoteld na een grove charge op Guus Til. Dat gebeurde na ingrijpen van de VAR. Het leidde tot een penalty voor PSV en een kansloze avond voor Heracles, dat uiteindelijk met 0-6 verloor. Hoogma heeft te horen gekregen dat hij de komende wedstrijden van Heracles in ieder geval moet missen.

VAR grijpt in

Scheidsrechter Joey Kooij ontging in eerste instantie de harde tackle van Hoogma, maar werd vervolgens door de VAR naar het scherm geroepen. Na het zien van de beelden besloot Kooij Hoogma de rode kaart te geven en PSV een penalty toe te kennen. Hoogma verscheen na afloop van het duel schuldbewust voor de camera van de NOS. “Ik had geen enkele intentie om hem te raken.”

Desondanks kan Hoogma een behoorlijke schorsing tegemoet zien. De KNVB heeft de verdediger een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. Dat voorstel is direct door Heracles geaccepteerd, waardoor Hoogma de duels met Fortuna Sittard en Almere City aan zich voorbij moet laten gaan.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie