Hofland kraakt ‘respectloze’ voetbalfans in Nederland

Foto: Hofland kraakt ‘respectloze’ voetbalfans in Nederland

Kevin Hofland speelde als voetballer in de mooiste stadions. Met PSV speelde hij bijvoorbeeld in de Champions League tegen AEK Athene. In dienst van VfL Wolfsburg stond hij in het imposante Signal Iduna Park. In Duitsland zag Hofland een bijzonder verschil tussen Duitse en Nederlandse voetbalfans.

Kevin Hofland ziet groot verschil tussen Nederlandse en Duitse voetbalfans

Het was voor Hofland een vreemd gezicht, geeft hij bij Awaydays NL toe. “Uit- en thuissupporters liepen allemaal door elkaar heen. Dat was voor mij heel bijzonder. Vooraf dronken ze samen een biertje, tijdens de wedstrijd riepen ze wat naar elkaar en na de wedstrijd dronken ze weer een biertje”, vertelt de oud-trainer van onder andere Willem II. “Dat was heel apart, maar wel mooi om mee te maken.”

“Duitsers beleven het als een echte voetbalmiddag, met het hele gezin”, gaat hij verder. Ook herinnert Hofland zich een mooi moment bij een uitzege: “Wat ook noemenswaardig is, is onze overwinning daar. Sinds hele lange tijd won Wolfsburg in Dortmund. De achterban is niet bijzonder groot, maar het werd wel fantastisch gevierd.”

Respect voor elkaar in Duitsland

Het verschil tussen Duitse thuis- en uitfans en Nederlandse is groot, meent Hofland. “Bij de derby’s zoals HSV en St. Pauli kan dat natuurlijk ook niet, maar bij normale wedstrijden gaat dat heel goed”, legt hij uit. “Er is veel politie te paard op de been en die grijpen ook resoluut in. Daarnaast is er ook respect voor elkaar, dat ontbreekt in Nederland. In Duitsland willen mensen voetbal meemaken en hebben ze geen zin in gezeur en gezeik.”

Hofland in SN Meet

Kevin Hofland was onlangs ook in SN Meet, de interviewreeks op het YouTube-kanaal van SoccerNews. Daarin zei hij al dat hij de voetbalwereld in Nederland ziet verharden.

Hebben Duitsers meer respect?

  • Jawohl
  • Nein mann
222+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie