‘Het Champions League-niveau dat Ajax nastreeft heeft hij niet’

Foto: ‘Het Champions League-niveau dat Ajax nastreeft heeft hij niet’

Aanvankelijk was Devyne Rensch een vaste waarde bij Ajax onder oefenmeester Alfred Schreuder, maar die kiest de laatste week voor Jorge Sánchez op de rechtervleugel, mede omdat Rensch lichtgeblesseerd is. Tegen Excelsior maakte de Mexicaan zijn eerste goal in het shirt van de Amsterdammers.

Het Algemeen Dagblad analyseert: “Sánchez was betaalbaar, maar dat hij het Champions League-niveau dat Ajax nastreeft nog niet heeft, werd tegen Excelsior ook wel duidelijk. Vooral in de lef en de precisie van zijn passing. Voor zijn goal had Sánchez al een paar simpele ballen verspeeld, en maakte de eens op rechts geposteerde Steven Bergwijn met zijn lichaamstaal duidelijk niet blij te zijn met zijn aarzelende teamgenoot.”

“En bij die paar slordigheden bleef het niet”, vervolgt de krant. “Sánchez was vaker op onnodig balverlies te betrappen. Typerend was een actie in de tweede helft, toen hij na een goede tackle Van Duinen passeerde maar zich vervolgens ook weer vergaloppeerde. Het bevestigde het beeld dat landgenoten van hem schetsen na zijn overstap: verdedigend sterk maar aanvallend nog een wereld te winnen.”

Aanpassingsperiode

Sánchez moet natuurlijk, net als onder meer David Neres, Edson Álvarez en Lisandro Martínez eerder, wat tijd krijgen om zich aan te passen: “En die tijd lijkt de Mexicaanse rechtsback ook nodig te hebben. Op basis van zijn eerste twee optredens in de basis zal hij trainer Alfred Schreuder, die na zes weken weer eens volop kon genieten van een dynamisch en scherp Ajax, het nog niet heel moeilijk gemaakt hebben. Maar wat niet is, kan nog komen.”

TIP: Verdien 4.35 keer je inleg als Ajax van Liverpool wint in de Champions League!

Rensch of Sánchez?

  • Rensch
  • Sánchez
182+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie