Heracles Almelo verrassend langs AA Gent

Soccernews

[img]http://img299.imageshack.us/img299/6322/evertonsilvaramosdacloshg1.png[/img]Heracles Almelo heeft haar trainingskamp in Spanje goed afgesloten. De formatie van trainer Gert Heerkes won verrassend van de Belgische subtopper AA Gent. In een aantrekkelijk duel wonnen de zwart-witten met 3-1.

Igor Gluscevic opende na een half uur de score. De spits profiteerde van een onoplettendheid in de Belgische verdediging en klaarde het spitsenklusje met een goed bekeken lob. Hiermee bepaalde de Montegerijn tevens de ruststand: 1-0.

In de tweede helft begon Heracles -met zeven wijzigingen ten opzichte van de basisopstelling- rommeliger. Desalniettemin bleef de Almelose ploeg de bovenliggende partij, waardoor de 2-0 logischerwijs volgde. Een goede combinatie tussen Tim Breukers en Srdjan Lakic was de basis voor het doelpunt, die de Kroaat uiteindelijk op zijn rekening schreef.

De ietwat geflatteerde 3-0 was, ondanks dat er te twisten was over de verdienstelijkheid ervan, een lust voor het oog. Een lange pass van Marnix Smit werd prima teruggekopt door Everton (foto), die de bal zo klaarlegde voor Ricky van den Bergh. Laatstgenoemde was niet te beroerd om de bal, middels een prachtige lob uit stand, achter de Belgische doelman te werken.

AA Gent was echter niet bereid over zich heen te laten lopen en scoorde het eredoelpunt. In de 81e minuut was het de rechtsback Guillaume Gillet die aan het eind stond van een succesvolle Belgische aanval.

Na afloop toonde trainer Heerkes zich tevreden: “We hebben een hoog fysiek tempo gedraaid en hebben gezorgd voor veel wisselingen aan de zijkanten. We speelden in de tweede helft wat rommeliger, maar dat is logisch na al die trainingsarbeid. Daarnaast was er veel gewisseld in de rust, wat ook zeker meespeelt”, weet de 42-jarige oefenmeester.

Zondag moet Heracles Almelo weer aan de slag in de Nederlandse competitie, als Sparta Rotterdam op bezoek komt. De nummer vijftien en zestien van de Eredivisie hebben beide de drie punten hard nodig, waardoor een belangrijke voorbereiding noodzakelijk is. “We zullen er alles aan doen om te winnen”, aldus Heerkes.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie