Henk de Jong: “Heel sneu, hij moest ervan huilen”

Foto: Henk de Jong: “Heel sneu, hij moest ervan huilen”

SC Cambuur versterkte zich in januari met Vito Wormgoor, maar het seizoen van de mandekker is nu al weer voorbij. Op donderdag scheurde hij zijn hamstring af tijdens een training met de Friezen.

SC Cambuur-trainer Henk de Jong treurt om zware blessure Vito Wormgoor

De routinier tekende voor twee jaar in Leeuwarden. “Zonde”, reageert trainer Henk de Jong in de Leeuwarder Courant. “En heel sneu. Hij moest ervan huilen. Moet je je voorstellen: Vito is een 35-jarige stoere kerel, maar zo’n tegenvaller heeft impact hoor. Reken maar. Hij heeft de pech gehad dat wij de afgelopen periode een dubbel programma draaiden, waardoor we niet goed konden trainen en geen oefenduels konden spelen. Dat was juist wat hij nodig had om weer fit en belangrijk te worden.”

Henk de Jong gooit het roer om bij SC Cambuur

Verder kondigt De Jong aan dat hij zijn 4-3-3 formatie overboord gaat gooien voor een systeem met vijf verdedigers. “Ik wist vorige week al tijdens de wedstrijd tegen Jong AZ (2-0 verlies, red.) dat het anders moest. Wat we ook doen, de doelpunten vliegen erin. We hebben deze tactiek lange tijd uitgesteld, maar het is nu echt noodzakelijk. De spelers doen wel degelijk hun best, maar dat is soms niet goed genoeg. Ik denk dat de supporters wel snappen dat er iets nodig is om het tijd te keren.”

De Jong hoopt dat Cambuur de resultaten daarmee kan verbeteren en tóch nog richting de play-offs om promotie kan stijgen. “We moeten ook niet denken dat deze omzetting een garantie is voor goede resultaten. Je kunt het er nou eenmaal niet in zo’n korte tijd in krijgen. Dat duurt minstens een paar weken. Daarom voorspel ik nu alvast dat we ook in de wedstrijden na het treffen met Telstar aan deze tactiek zullen vasthouden.”

Gaat Cambuur dit seizoen de play offs om promotie halen?

  • Ja
  • Nee
83+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie