‘Hélène Hendriks-talkshow krijgt wending’

Foto: ‘Hélène Hendriks-talkshow krijgt wending’

Hélène Hendriks heeft de afgelopen weken de nodige kritieken verwerken te gekregen vanwege haar programma De Oranjezondag. De presentatrice scoorde wel goede kijkcijfers, maar de uitzendingen kunnen veel prominenten niet bekoren. Ook vrijdagavond waren de mannen van Vandaag Inside kritisch over de nieuwe talkshow van Hendriks. Volgens Johan Derksen moet Hendriks ingrijpen.

Vandaag Inside kritisch op programma De Oranjezondag van Hélène Hendriks

Afgelopen zondag leek de sfeer véél te jolig en was er ook ergernis om sidekick Rutger Castricum. Ook René van der Gijp vertelt aan tafel bij Vandaag Inside dat hij het mis zag gaan. “Weet je wat het probleem was, lieve schat? De eerste tien minuten gingen mis en dan kun je het niet meer herstellen.” Hendriks kan zich daar enigszins in vinden. “Dat klopt. Nou… Nee. De eerste tien minuten gingen niet mis, maar het was jolig. Daar heb je gelijk in.”

Presentator Wilfred Genee spreekt juist zijn verbazing uit over de vele kritiek. “Eerlijk gezegd: ik verbaas me er een beetje over. Je kijkcijfers zijn goed, volgens mij doe je niks anders dan in de zomer, dat heeft je de nominatie voor de Televizier-Ring opgeleverd en nou is het ineens niet goed meer? Ik snap er echt niks van.” Derksen ziet echter wel een probleem. “Er is wel een probleem. Kijk, ehhh, ik heb het idee dat de eindredactie er niet strak genoeg op zit en zeker de keuze van de gasten… Ik heb zitten kijken en we gunnen haar altijd alles en de kijkcijfers zijn fantastisch, dus daarvoor hoeven we het niet te doen, maar ik heb het idee dat van buiten uit inhoudelijk eraan zitten te drukken.”

Derksen draagt oplossing aan voor De Oranjezondag

Derksen wijst vervolgens met de beschuldigende vinger naar ‘de eindredactie en wat hotemetoten van Talpa’. “Dat zijn mensen die vinden dat ze verstand van tv hebben en dat zijn de mensen die de goednieuwsshow hebben bedacht! Ik zat zondag te kijken en ik denk: ik zit naar de goednieuwsshow te kijken! Nou, dan weet je zeker dat het naar de klote gaat.” Derksen ziet maar een oplossing. “Dit programma heeft één man heel hard nodig en dat is Jack van Gelder. Dat is de redding die het gesprek een andere wending geeft. Die gaat niet mee zitten ginnegappen.”

Hendriks kan zich echter niet vinden in de kritiek van De Snor. “Jack zit er volgende week, maar los daarvan: de eerste tien minuten kan ik best inkomen, sommige kritiek kan ik best inkomen, maar ik vond dat er daarna inhoudelijk helemaal niks mis mee was. Natuurlijk kun je schaven, maar het belangrijkste is: ik merk dat mensen in paniek raken. Mensen binnen Talpa.” Toch wil de presentatrice geen aanpassingen gaan doen. “Op het moment dat je een beetje kritiek krijgt: helemaal niet erg, maar dan moet je niet van koers wijzigen, maar gewoon doorgaan. Dat gaan we dus ook doen. Ik ga dus ook gewoon door met wat ik doe. Heel simpel.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Moet Hendriks aanpassingen doen?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, lekker zo laten
362+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:46
2512+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
18:14
39+
‘Koeman-paniek voor EK’
18:12
0+
Update: AZ-keepster Femke Liefting ontslagen uit ziekenhuis
18:02
1022+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
17:48
390+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:29
330+
‘Hakim Ziyech-nieuws voor Ajax’
17:10
12312+
‘Erling Haaland maakt transfer van 175 miljoen’
17:00
319+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
14+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
24+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
162+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
180+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
82+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
20+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
281+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
14:48
243+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
52+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
39+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
143+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
261+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie