Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Heitinga teleurgesteld: “Ajax hoort Champions League te spelen”

Foto: Heitinga teleurgesteld: “Ajax hoort Champions League te spelen”

Ajax en AZ kwamen zaterdagavond niet tot scoren, waardoor beide teams aan de onderlinge ontmoeting een punt overhielden. Voor PSV betekent het dat het bijna zeker is van de tweede plaats. Het was na afloop voor John Heitinga een pijnlijke conclusie.

Fluitconcert voor Ajax

De oefenmeester kwam begin dit kalenderjaar voor de groep te staan en kreeg de opdracht mee om voor het landskampioenschap te gaan. Nadat Feyenoord verder weg was gelopen en Ajax zich moest richten op de tweede positie, die recht geeft op een ticket voor de voorronde van de Champions League, ging het echter pijnlijk onderuit tegen PSV.

Zaterdag was het zaak om niet ook de derde plek af te staan. Het verschil tussen Ajax en AZ was op de ranglijst namelijk slechts twee punten in het voordeel van de ploeg van Heitinga. Door het gelijkspel blijft Ajax op plek 3 staan, maar is het miljardenbal verder uit zicht geraakt. Het leverde het team na de wedstrijd een groot fluitconcert op.

“De druk is er hier altijd. We willen de mensen ook vermaken”, vertelde Heitinga aan ESPN. “Je moet daarin ook realistisch zijn: het is een moeizaam seizoen, maar je hebt je kansen gekregen en als je die maakt dan ga je lekkerder die wedstrijd spelen. Natuurlijk hebben zij ook mogelijkheden gekregen. Rulli pakt nog een goede bal voor rust, alleen hier moet je het verschil maken in doelpunten.”

Geen Champions League-ticket

Dat de club volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk Europees niet op het hoogste niveau actief is, doet Heitinga pijn. “Ajax hoort Champions League te spelen. Maar als je het over 34 duels niet haalt, dan is dat de keiharde realiteit”, aldus de hoofdtrainer, die nog altijd moet afwachten of hij aankomend voetbaljaar ook voor de groep staat.

Is Heitinga deels schuldig aan de huidige situatie?

  • Ja, absoluut
  • Nee, hij kan er niets aan doen
744+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie