Heitinga gekraakt: “Gewoon een domme zet”

Foto: Heitinga gekraakt: “Gewoon een domme zet”

Edson Álvarez pakte zondag tegen FC Emmen alweer zijn tiende gele kaart van het seizoen. Het leverde de Mexicaan een schorsing op voor de topper tegen PSV. Volgens Andy van der Meijde heeft Ajax-trainer John Heitinga een grote fout gemaakt door Álvarez op te stellen tegen Emmen.

Heitinga in de fout

Aan tafel bij Veronica Offside noemt Van der Meijde het geen slimme zet van Heitinga om Álvarez op te stellen. “Als trainer weet je toch dat hij zo speelt? Ik had hem in deze wedstrijd, thuis tegen FC Emmen, gewoon op de bank gezet. Je weet dat er een wedstrijd (tegen PSV, red.) aankomt om de tweede plaats en dan stel je hem op. Hij heeft altijd zo gespeeld. Hij zit vol passie en emotie en wil alles voor het team. Nu mis je hem.”

Van der Meijde laakt dan ook de beslissing van de Ajax-trainer. “Ik vind dit gewoon een domme zet van Heitinga. Je weet dat er een wedstrijd aankomt die belangrijk is voor Ajax, het gaat om veel geld. Klaassen stond ook op scherp, maar die heb je niet gezien. Hij wilde de wedstrijd tegen PSV spelen.”

Kritische Kieft

Wim Kieft ging in op het interview dat Álvarez gaf na afloop van het duel. “Ik begrijp dat hij teleurgesteld is, maar zijn verklaring vond ik waardeloos. Hij zit ver van de bal af, het is een actie van een blinde.” Volgens Kieft zegt het veel over de Mexicaan zelf en het spel dat Ajax dit seizoen laat zien. “Wat zegt het over die speler als hij weet dat hij een gele kaart kan krijgen? Dan is het toch een domoor, of niet? Het zegt ook iets over het spel van Ajax dat hij tien gele kaarten krijgt. Hij is de controleur en moet alles corrigeren op het middenveld.”

Heeft Heitinga een fout gemaakt door Álvarez op te stellen?

  • Ja, dat is niet handig geweest
  • Nee, Álvarez had zelf beter moeten nadenken
730+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie