Hartverwarmend: PSV-selectie hielp nabestaanden Slegers financieel uit de brand

Foto: Hartverwarmend: PSV-selectie hielp nabestaanden Slegers financieel uit de brand

Uit een emotioneel interview van het Eindhovens Dagblad met Sylvia Slegers, de weduwe van de aan acute leukemie overleden oud-perschef Thijs Slegers, blijkt dat de selectie van PSV de nabestaanden financieel geholpen heeft.

Plots stond Luuk de Jong aan de deur: ‘Wij gaan jullie helpen’

Slegers was in zijn laatste weken druk met het er voor zorgen dat Sylvia en hun kinderen in hun huis konden blijven wonen. Thijs was toen al terminaal ziek, Toon Gerbrands hielp de familie als financieel specialist. Tijdens een gesprek met hem ging plots de deurbel, Luuk de Jong stond aan de deur. “Alles komt goed. Wij als spelersgroep gaan jullie helpen”, zei de captain, die uitlegde dat het een unaniem besluit was. “Iedereen doet mee. Het komt echt goed. We lossen dit samen met elkaar op.”

“Op dat moment brak er iets bij ons allemaal”, weet Gerbrands nog. “Dat was wel zo’n bijzonder moment, omdat we samen iets voor elkaar hadden gekregen om het gezin van Thijs een geruster gevoel te geven. We hadden nu de middelen bij elkaar waarmee Sylvia en de kinderen onbezorgd in het huis konden blijven wonen. Ik was zelf emotioneel, de accountant en Luuk de Jong ook. Sylvia en Thijs huilden. Thijs was diep onder de indruk van het gebaar.”

Sylvia Slegers: “Waarom het zo bijzonder was dat Luuk ineens aan de deur stond? De spelersgroep van PSV heeft op deze manier een bijdrage geleverd om ons te helpen en daarmee was de puzzel opgelost. Waar vind je zoiets? Het was een heel bijzonder moment voor ons allemaal.”

Bezige familieman

Thijs herinnert ze als een echte familieman. “Als hij het gras aan het maaien was, was hij tegelijkertijd de vaatwasser aan het uitruimen, televisie aan het kijken en een podcast aan het luisteren. En altijd die telefoon aan het oor, hè. Je moest hem de ruimte geven om alles waar te maken, maar hij was bij ons als het moest.”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie