Harde kritiek op Oranjewinter-gast: “Zó fout”

Foto: Harde kritiek op Oranjewinter-gast: “Zó fout”

Eerder deze week schoof in De Oranjewinter als tafelgast Alexander Pechtold, voormalig lijsttrekker van de D66, aan. Tot ergernis bij Harry Vermeegen.

Harry Vermeegen: ‘Nou beginnen ze bij SBS 6 ook te deugneuzen!’

“Wij weten al een tijdje, vrienden, waar de deugneuzen zitten, hè?”, opent de sportverslaggever zijn tirade. “Ja, die zitten bij de NPO. Mudvol. En RTL. Ja, ook helemaal tot hier vol met deugneuzen. Maar wat blijkt nou? Nou beginnen ze bij SBS 6 ook te deugneuzen! Heb je dat gezien, die Oranjewinter? Nou! Ongelooflijk!”

“Die nodigen dan – moet je nagaan: zomaar out of the blue, zonder enige aanleiding – Alexander Pechtold uit! Nou, dat is dus al sowieso deugneus één en wat komt hij daar doen? Wat komt in godsnaam daar Alexander Pechtold doen?! Is er nieuws over de rijbewijzen? Over de eerste kruising links?”

“Het is het saaiste bedrijf van heel Nederland: rijbewijzen! Daar gebeurt nooit niks! Er is geen enkele aanleiding om hem uit te nodigen. Hij is al zó lang niet meer van enig belang bij D66! De enige reden die je kunt verzinnen dat hij daar zou komen, is om uit te leggen waarom D66 zo is afgegaan”, vervolgt Vermeegen.

‘Geen enkel recht van spreken meer’

Ondertussen werd er totaal niet naar het falen van de D66 gevraagd, vindt Vermeegen. “Daar bij die redactie van De Oranjewinter zeggen ze: nee, we halen Pechtold en dan mag hij wel weer even Wilders afzeiken! En dat gebeurde dan natuurlijk! Dat is het enige wat Pechtold altijd doet! Terwijl hij met zijn eigen club vijftien zetels is kwijtgeraakt! Dan heb je geen enkel recht meer van spreken.”

Pechtold noemde Wilders onder meer ‘extreemrechts’. “Dat wordt allemaal maar toegestaan door Talpa en door zo’n Oranjewinter! Nou zeg! We gaan ze bijschrijven hoor, op het lijstje deugneuzen!”

Pechtold had niet uitgenodigd moeten worden

  • Eens
  • Oneens
9003+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie