Harde boodschap voor De Ligt: “Bij Bayern moet je vechten voor je plek”

Foto: Harde boodschap voor De Ligt: “Bij Bayern moet je vechten voor je plek”

Thomas Tuchel vindt het onbegrijpelijk dat hij de laatste tijd zoveel kritiek krijgt op het passeren van Matthijs de Ligt. Volgens de hoofdtrainer zijn de wetten bij Bayern München namelijk anders dan bij andere clubs.

Tuchel laat De Ligt op reservebank zitten

De Nederlander heeft in het centrum van de verdediging volop concurrentie. Toen Tuchel afgelopen week in het topduel met Bayer Leverkusen besloot om met drie centrale verdedigers aan te treden, leek er een plekje voor De Ligt in te zitten. Niets was echter minder waar, want de Oranje-international moest ‘gewoon’ op de reservebank plaatsnemen.

Het zorgde voor veel onbegrip, maar voor Tuchel was het een logisch besluit. “Bij Bayern denken we altijd na over wie het beste past tegen een bepaalde tegenstander. Tegen Leverkusen wilden we extreem hoog druk zetten, dus kozen we voor Kim (Min-jae, red.), (Dayot, red.) Upamecano en (Eric, red.) Dier in het centrum”, stelt hij op de persconferentie.

De hoofdtrainer geeft vervolgens aan dat ook een ander feit de doorslag voor het besluit gaf. “Het was een last-minute beslissing, omdat Matthijs de dag ervoor injecties in zijn rug had gekregen. We wisten dat Upa niet de hele wedstrijd ging spelen en konden niet het risico nemen dat Matthijs er ook uit zou moeten.”

Concurrentiestrijd bij Bayern München hevig

Tuchel benadrukt dat hij niets persoonlijks tegen De Ligt heeft. “Het was geen beslissing tegen Matthijs. We hebben vier centrale verdedigers en zij strijden om een basisplaats. We zullen altijd kiezen voor de spelers die in onze ogen het beste in vorm zijn en het beste tegen een bepaalde tegenstander kunnen spelen. Bij Bayern moet je gewoon vechten voor je plek. Dat lijkt me normaal.”

Zit De Ligt bij Bayern München terecht op de bank?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
179+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie