Hans Kraaij doet boekje open over Vandaag Inside

Foto: Hans Kraaij doet boekje open over Vandaag Inside

Hans Kraaij jr. is inmiddels niet meer op de televisie bij Vandaag Inside te zien, maar dat was hij natuurlijk wel steevast. Daarbij was de tv-persoonlijkheid vaak het mikpunt van spot, iets wat volgens de voormalige verdediger zelf uit het kokertje van presentator Wilfred Genee kwam.

Hans Kraaij jr. over Vandaag Inside én Wilfred Genee

In de Cor Potcast vertelt Kraaij: “Dat was een rol. Ik vond het prima. De mensen kozen toch altijd voor de underdog. Ik was daar de underdog.” Maar hoe kwam die ‘rol’ tot stand? “Wilfred had op een gegeven moment iets van: we gaan een voetbalvraag aan Hans stellen en dan gaat Hans een beetje de diepte in, en dan: we moeten naar de reclame, Hans. Ik heb me voorgenomen het woord nooit meer te gebruiken, dus dit is de allerlaatste keer: ongelooflijke paardenlul. Dan vonden de mensen het weer geweldig.”

Volgens de interviewer van ESPN heeft VI veel te danken aan Genee: “Wilfred is gewoon geniaal. Wilfred is zó ongelooflijk scherp. Als Johan een paar mensen aan het neersabelen was, dan zat hij grijnzend achterover. Als Johan en ik het oneens met elkaar waren, dan zag je hem gewoon denken: dit gaat goed, kijkcijfers, kijkcijfers. Hij denkt echter in kijkcijfers. Als René grappig was, en dat is hij heel vaak, dan bleef hij ertussenuit.”

Maar als één van die elementen niet aanwezig was…? “Hansje pesten. Hansje pesten. Naar de reclame gaan, al mag hij helemaal niet naar de reclame, al moet hij pas over een half uur naar de reclame gaan, naar de reclame.” Was dat een rol of was het echt? “Eigenlijk is alles wel echt daar.”

Jasje gooien en dolleduikavond

Het heeft Kraaij een bepaald imago gegeven: “Op de weg hiernaartoe stond ik te tanken en daar stonden een paar vrachtwagenchauffeurs. Die stonden aan een balletje gehakt met mosterd. Hans, Hans: kun jij even met je jasje gooien? Hoe was het gisteravond: dolleduikavond?”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Mis jij Hans bij VI?

  • Ik wel
  • Ik niet
20142+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie