Handtekening gezet: “Tegen een club als Feyenoord zeg je geen nee”

Foto: Handtekening gezet: “Tegen een club als Feyenoord zeg je geen nee”

Feyenoord heeft vrijdagmiddag een belangrijke slag geslagen met het langer vastleggen van Leo Sauer: de talentvolle linksbuiten tekende tot medio 2028 in De Kuip en is daar logischerwijs erg trots op.

Feyenoord slaat slag: Leo Sauer tekent tot medio 2028 bij

“Tegen een club als Feyenoord zeg je geen nee”, reageert Sauer. “Het stadion, de supporters, de organisatie: het is fantastisch om hier te voetballen. Ik zie deze contractverlenging als een beloning vanuit de club en een blijk van vertrouwen in mijn ontwikkeling. Het afgelopen jaar is het heel snel gegaan. Ik zit nu bij het eerste elftal en op dat niveau leer ik veel op dagelijkse basis. Hard blijven werken is nu de opdracht, dan krijg ik vanzelf mijn kansen en kan ik laten zien wat ik in mijn mars heb.”

Seizoen van doorbraak Leo Sauer

Sauer, die komende zomer met Slowakije op het EK 2024 zal spelen, zal zijn contract bij Feyenoord met twee extra seizoenen verlengen. Onlangs was Sauer nog van invloed tegen RKC Waalwijk, toen hij vanuit een corner een assist gaf op matchwinner Mats Wieffer. Het duel eindigde in 1-0 voor de Rotterdammers.

In de zomer van 2022 werd Sauer gehuurd van MŠK Žilina. Feyenoord bedong destijds onder hoofdscout Mark Ruijl een koopoptie bij de Slowaakse club, die in het voorjaar van 2023 werd gelicht. Hierdoor verbond de buitenspeler zich voor nog eens drie jaar aan Feyenoord. Dit seizoen maakt Sauer zijn definitieve doorbraak door. Hij maakt regelmatig deel uit van de hoofdselectie onder trainer Arne Slot en zijn prestaties smaken naar meer. Zo scoorde hij al een belangrijk doelpunt uit bij Sparta Rotterdam (2-2) en leverde hij drie assists in de Eredivisie. Op de winterse transfer deadline day overwoog Feyenoord Sauer voor anderhalf seizoen uit te lenen aan Excelsior, maar een inkomende transfer van Couhaib Driouech bleef uit. Dat betekende dat de Slowaak bij Feyenoord kon blijven.

Sauer wordt een absolute smaakmaker voor Feyenoord 1

  • Eens
  • Dat betwijfel ik
64+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie