Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Gutiérrez wil PSV verlaten en noemt transfervoorkeur

Foto: Gutiérrez wil PSV verlaten en noemt transfervoorkeur

Érick Gutiérrez is voornemens om PSV na vijf seizoenen te verlaten. De middenvelder wil bij zijn volgende werkgever aan spelen toekomen en vertelt in de Mexicaanse podcast Euromexas dan ook dat hij een duidelijke transfervoorkeur heeft.

Gutiérrez over Schmidt

De Eindhovenaren haalden hem in 2018 van Pachuca op, maar maakten niet direct gebruik van hem. Gutiérrez moest het onder leiding van Mark van Bommel nog veelal doen met invalbeurten. Dat veranderde toen Roger Schmidt aan het roer kwam te staan en hij in de Mexicaan een ideale aanvulling op zijn basisteam zag.

Hoewel de periode met Schmidt voor PSV weinig prijzen opleverde, hield een groot gedeelte van de selectie wel een positief gevoel aan hem over. Gutiérrez was eveneens te spreken over de benadering van de hoofdtrainer. “Ik heb enorm veel respect voor hem. Hij vertelde me dat PSV een voorstel van Cruz Azul had afgewezen, omdat hij op me rekende”, onthult hij.

Schmidt is momenteel eindverantwoordelijke bij Benfica. Gutiérrez ziet het wel zitten om nog eens onder hem te werken en sluit een overstap naar de Portugese club dan ook niet uit. “Laat hem me halen”, zo stelt hij enthousiast. Of het daadwerkelijk tot een transfer komt, moet in de komende maanden blijken.

Slotfase van seizoen PSV

De voetballer is met PSV nog in volle strijd voor het binnenhalen van de tweede plaats in de Eredivisie. De voorsprong op nummer 3 Ajax bedraagt vooralsnog 3 punten. Afgelopen zondag kreeg PSV het al voor elkaar om de KNVB Beker te winnen door de Amsterdammers na strafschoppen te verslaan.

Is Gutiérrez toe aan een stap hogerop?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
366+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie